Annonce
Navne

Mange døre står på klem - men: Klummeskribent drømmer om sin egen kernefamilie

I en verden fyldt med muligheder drømmer denne søndags klummeskribent, Emilie Madsen, om en gang at få sin egen kernefamilie. Og at "man" holder op med at se ned på handicappede, hvilket hun skriver om i sin klumme.

Godt i gang med en uddannelse, der åbner mange døre, kunne 18-årige Emilie Madsen godt slynge om sig med karrieredrømme og materielle mål, men det gør hun ikke, når man spørger til hendes fremtidsplaner.

Tiden og en igangværende modningsproces lader for Emilie Madsen nemlig til at være den faktor, der kommer til at afgøre hendes videre liv, når hun forlader Svendborg Gymnasium med hue på hovedet om et års tid.

Dog ved hun, at det godt må være noget med mennesker og dyr i en afvekslende hverdag, siger Emilie Madsen, som har lagt sig fast på den naturvidenskabelige linje.

- STX åbner flest veje, og det må gerne være noget med dyr og mennesker. Men jeg vil ikke lægge mig fast på noget endnu, forklarer Emilie Madsen, som den seneste tid har stiftet bekendtskab med målrettet skrivning som led i sin uddannelse.

Annonce

Skriveforløb har udvidet horisonten

Som sine medstuderende har hun deltaget i et skriveforløb på gymnasiet, hvor eleverne har fået et indblik i den skrivende journalistik og klummen som genre.

Det har læserne i Fyns Amts Avis haft glæde af de foregående to søndage, og denne søndag er ingen undtagelse, når Emilie Madsen i sin klumme skriver, at der skal være plads til alle, både tykke og smalle, ligesom dem med og uden handicap.

Temaet er omverdenens syn på handicappede heriblandt hendes psykisk handicappede tvillingesøster.

Også i forbindelse med skriveforløbet på gymnasiet lader det til, at Emilie Madsen har fået åbnet øjnene for, at ikke kun sociale medier kan bruges som platform, når man vil blande sig i samfundsdebatten.

Godt at snakke face to face

- Det har været en fed proces med god læring, hvor vi også har brainstormet og udviklet idéer med hinanden på tværs af klasserne. Og så vidste jeg heller ikke, at man bare kan sende et debatindlæg ind og få det i avisen, siger Emilie Madsen, der (måske) godt kunne finde på at skrive flere debatindlæg.

I så fald kunne det, forklarer hun, handle om at holde den gode tone i debatten på sociale medier, hvor hun i øvrigt ikke deltager i nævneværdigt omfang.

- Det bruger jeg ikke ret meget. Skrift kan hurtigt blive misforstået, og det hænger der (på internettet, red.) til evig tid. Så vil jeg hellere snakke ansigt til ansigt, siger hun og når alligevel frem til det, der godt kunne være en drøm for fremtiden:

- Det skulle måske være at have sin egen kernefamilie og være glad. Jeg vil også gerne have et godt arbejde enten med dyr eller mennesker, og helst en arbejdsdag der ikke ligner sig selv, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce