Annonce
Sydfyn

Mangeårig musiklærer efter Svendborgbands sejr i musikkonkurrence: Jeg er stolt helt ind i knoglerne

Lærer på musikskolen Ole Caspersen er stolt, efter tre af hans tidligere elever har dannet bandet Patina, der onsdag vandt musikkonkurrencen Karrierekanonen. Her ses han i forbindelse med sit daglige arbejde i Svendborg Musikskole Arkivfoto: Kim Rune
Tre unge mænd først i 20'erne startede for et års tid siden bandet Patina. Onsdag vandt de Karrierekanonen - en musikkonkurrence der mange gange har vist sig at skyde tidligere vindere afsted mod en stor karriere som professionelle musikere. Så jo, det er stort. Det synes de tre unge mænds tidligere musiklærer, Ole Caspersen, der med egne ord er stolt helt ind i knoglerne.
Annonce

Svendborg: - Jeg er stolt helt ind i knoglerne over at have haft mulighederne for at hjælpe dem på vej i det musikalske. Det er klart, lyder det fra Ole Caspersen.

Han er musiklærer på Svendborg Musikskole og har i årevis undervist tre unge mænd fra Svendborg i at spille trommer. Tre unge mænd, der for et års tid siden gik sammen og dannede bandet Patina, og som i onsdags vandt Karrierekanonen. En sejr, der kan vise sig at sende dem afsted mod musikerkarrieren med lynets hast.

- Jeg underviste dem fra de har været omkring otte år gamle, og til de stoppede her for et par år siden; så også op igennem deres gymnasietid, siger Ole Caspersen, der ikke lægger skjul på, at han er stolt af de tre unge mænd.

Tidligere års vindere af Karrierekanonen tæller blandt andre Marie Key, Magtens Korridorer og The Minds of 99; alle fik de et gevaldigt skub i den rigtige retning som følge af deres sejr.

Jo, det er store sager at vinde den konkurrence, som altså blevet vundet af de tre unge mænd fra Svendborg, Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen og Søren Bastrup Bojsen, der alle har lært at spille trommer af Ole Caspersen.

- Jeg kender dem rigtig godt, og jeg har stadig meget tæt kontakt med dem og har også den store ære, at de ind imellem bruger mig til at spørge til råds om forskellige ting. Så det er dejligt. Det er tre fantastiske, dejlige drenge. Uanset hvad de kommer til at beskæftige sig med – individuelt eller sammen – så er de en gevinst for ethvert hold, fastslår Ole Caspersen.

Han fortæller, at de tre trommeslagere svar flittige til at øve sig, at han har holdt af at følge deres udvikling, og at de er noget helt særligt.

- De er ikke sådan tre spejderdrenge, men det er tre drenge, som har nogle fantastisk gode værdier med sig; værdier som de selvfølgelig har fået fra deres familier, og så har de fået dem i det fællesskab omkring musikken, som de har været en del af. Det er tre rigtig gode drenge.

Karrierekanonen

Karrierekanonen er et talentudviklingsprogram, der skal give håbefulde kunstnere et kraftigt skub ud over scenekanten og hjælpe dem på vej til en vedvarende karriere.

Programmet er udviklet af Danmarks Radio, Bandakademiet og Smukfest og har eksisteret siden 2002.

For at komme i betragtning som vinder skal man opfylde tre krav: Have talent for sangskrivning, en unik lyd og vilje til at lægge hårdt arbejde i det.

1706 danske solister og bands har i år deltaget i Karrierekanonen, og 12 af dem har været gennem et udviklingsforløb og har i maj spillet på Spotfestival i Aarhus. Herefter blev feltet skåret ned til otte finalister, der alle optrådte på Smukfest i Skanderborg tirsdag aften.

De tre vindere blev kåret onsdag – heriblandt Patina fra Svendborg.

Vinderne skal nu igennem et halvt års talentforløb, hvor de får spilletid på DR P3 eller P6 Beat, og desuden kan vinderne se frem til at spille en fuld koncert på Smukfest i 2020.

Annonce

Et anderledes band

Også Henning Harder, der ejer spillestedet Harders i Svendborg kender de tre unge musikere.

- Ja, de var faktisk lige nede at øve hos os i mandags, siger han og forudser, at meget vil ændre sig for dem nu.

- Når du kommer ind i Karrierekanonen, så åbner der sig en masse døre, og der er en masse branchefolk, der gerne vil snakke med en. Så der sker mange ting de næste dage her, siger han og medgiver, at de tre unge mænd nok også skal forvente at få lidt mere i løn, end de har fået hidtil i deres musikkarriere.

Han er imponeret over dem og giver sit bud på, hvad det er, de kan:

- De er jo nogle dygtige musikere. Men de er jo så også lidt anderledes. De har ikke en egentlig forsanger, de er jo tre, der synger. Så det er lidt sådan et kollektiv band, hvor de skiftes til at spille trommer og spille på de forskellige instrumenter. Og så har de sindsygt god energi, og der er fuld knald på. Det tror jeg også, er det, der gør det. For mig, der er sådan en gammel mand i den her branche efterhånden, så minder det om noget helt tilbage fra 1980’erne – noget Kasper Winding. Det er meget velproduceret, glad musik. Det er skide godt lavet, det de spiller. Det er et festorkester, kan du godt sige.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce