Annonce
Fyn

Mangeårig krimireporter om manden i den røde bil: Den værste sag, jeg har dækket

Sagen gjorde stort indtryik på Odense-redaktør Erik Thomsen. Arkivfoto: Michael Bager
Fyens Stiftstidendes Odense-redaktør Erik Thomsen skrev om krimistof, da manden i den røde bil blev afsløret. Han medvirker også i tv-programmet på Kanal 5 om sagen, som han betegner som nok den værste og mest ubehagelige, han har dækket.

- Hvad var det første du tænkte, da du erfarede, at manden, som blev anholdt for noget helt andet, viste sig at være manden i den røde bil?

- At det var helt fantastisk og utroligt. At man efter så mange måneders efterforskning alligevel fandt ham, fordi på det tidspunkt virkede det, som om politiet var ved at køre fast i sagen.

- Du dækkede sagen tæt, også da den kom for retten, hvordan påvirkede det dig?

- Sagen gjorde et stort indtryk på mig og mine kolleger, fordi det var første gang, man fik et indblik i en serieforbryders inderste tanker. Han skrev jo dagbøger, og de blev læst op i retten. Jeg har aldrig oplevet noget tilsvarende i andre sager, og jeg har ellers dækket mange gennem tiden.

- Du har selv to døtre, tænker man på det under forløbet af sådan en sag, især i den periode, hvor han er på fri fod?

- Ja, det kan man ikke undgå. Også fordi folk i min omgangskreds hele tiden spurgte til, om det kunne være en gerningsmand fra Odense. Det skød jeg dog lidt fra mig, fordi jeg regnede med, at det måtte være en lokalkendt fra Syd- eller Østfyn. Men under retssagen kom det frem, at han havde kørt rundt i Odense også og ledt efter piger, så det var egentlig først bagefter, at det var rigtigt ubehageligt i forhold til mine egne børn.

- Hvordan var denne sag i sammenligning med andre alvorlige kriminalsager, du har dækket gennem årene?

- Det er nok den værste og mest ubehagelige sag, jeg har været med til at dække, først og fremmest på grund af de detaljerede oplysninger, der kom frem i dagbøgerne. Her fremgik det tydeligt, hvor udspekuleret og planlagt det hele var. Og hvis han ikke var blevet afsløret, tør jeg slet ikke forestille mig, hvad det kunne være endt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce