Annonce
Fyn

Manden med de mange projekter: Fire ting vi kender Jim Lyngvild for

Jim Lyngvild besøger Det Fynske Folkemøde på Fyens Stiftstidende den 7. september. Foto: Kim Rune
Kosmetik, øl og vikinger. Designeren Jim Lyngvild har altid gang i mange projekter, og de skal helst stikke i fuldstændig forskellige retninger. Sådan kan han bedst lide at arbejde.

- Når jeg laver noget, er det altid store projekter. Hver dag i mit liv repræsenterer nye muligheder. Jeg har aldrig haft to dage, der var ens. Og planerne ændrer sig nærmest fra time til time.

Sådan lyder det fra den 40-årige designer og forfatter, Jim Lyngvild, der i de seneste mange år har været bosat på Fyn.

Han sidder sjældent stille og der er aldrig langt fra idé til handling. Han er altid i gang med et nyt projekt, og de stikker gerne i hver sin retning.

Annonce

1. Nationalmuseets udstilling

Vikingeudstillingen på Nationalmuseet. Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

I 2018 indgik Jim Lyngvild et samarbejde med Nationalmuseet i København om at lave en nyfortolkning af museets vikingeudstilling.

Før åbningen var der stor debat, og flere historikere kritiserede Nationalmuseet for at samarbejde med Jim Lyngvild.

Da udstillingen åbnede i november, oplevede Nationalmuseet en betydelig fremgang i besøgstallet.

2. Vikingeborg

Julemarked hos Jim Lyngvild. Foto: Lasse Hansen

I 2012 flyttede Jim Lyngvild og hans mand Morten ind i deres 400 kvadratmeter store vikingeborg "Ravnsborg" i Korinth.

Vikingeborgen har Jim Lyngvild selv tegnet og bygget.

Portene åbnes jævnligt for offentligheden, og han har blandt andet lagt borg til vikingemarked, julemarked og Fynsmesterskaberne i moderne blomsterkunst.

3. Kosmetikserie

Hudplejeserien Raunsborg Nordic. Foto: Roland Petersen

I 2011 etablerede Jim Lyngvild i samarbejde med Plum A/S hudplejeserien "Raunsborg Nordic", der ligger på Sydfyn.

Efter tre år med underskud havde Raunsborg i 2018 et årsresultat på 277.923 kroner - i sorte tal.

4. Bryggeri

Øl fra bryggeriet Frejdahl. Foto: Yilmaz Polat

Sammen med Bryggeriet Vestfyen har Jim Lyngvild skabt en serie øl, der kom på butikshylderne i 2015.

Frejdahls øl hedder bryggeriet, der er inspireret af Norden og den nordiske mytologi.

Øllen har vundet flere priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Nordfyn For abonnenter

Nomineret til årets iværksættere: Men de to venner startede med at købe ubrugelig maskine til en kvart million kroner

Annonce