Annonce
Fødselsdag

Manden, der brød igennem som narkohandler, fylder 40

Aaron Paul har spillet Breaking-Bad-karakteren Jesse Pinkman så godt, at flere har troet, at han i virkeligheden havde karakterens personlighed. (Arkivfoto) Valerie Macon/Ritzau Scanpix

"Breaking Bad"-karakteren Jesse Pinkman skulle egentlig kun være med i seriens første sæson.

Men den amerikanske skuespiller Aaron Paul havde så god kemi med Bryan Cranston, der spiller seriens hovedperson, at forfatteren skiftede mening.

Fem sæsoner som narkohandleren Jesse Pinkman blev det til. Og præstationen i "Breaking Bad" blev da også belønnet med tre Emmy Awards for bedste mandlige birolle.

Tirsdag den 27. august fylder han 40 år.

Aaron Paul er vokset op med sine forældre og fire søskende i staten Idaho. Her startede drømmen om Hollywood allerede for Paul, der satte hårdt ind for at nå sit mål som skuespiller.

På vej til gennembruddet i "Breaking Bad" spillede han en række mindre roller. Blandt andet har man kunnet se ham i den kendte tv-serie "Beverly Hills 90210".

Han lavede både reklamefilm for Vanilla Coke og Juicy Fruit, men også musikvideoer for Korn og Everlast, da han forsøgte at bryde igennem.

Han har senere i karrieren også stiftet bekendtskab med "voice-acting". Han begyndte med at lægge stemme til den talende hest Todd i animationsfilmen "BoJack Horseman".

Da den danske film "Hjælp! Jeg er en fisk" blev oversat til amerikansk, var han også en af stemmerne bag.

Han er gift med dokumentarfilminstruktøren Lauren Parsekian. Sammen har de en lille datter, der blev født i februar sidste år.

I 2020 er Aaron Paul aktuel i sæson tre af serien "Westworld". /ritzau

Annonce
Aaron Paul har spillet Breaking-Bad-karakteren Jesse Pinkman så godt, at flere har troet, at han i virkeligheden havde karakterens personlighed. (Arkivfoto) Jim Watson/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce