Annonce
Navne

Manden bag succesfuld børnefestival på Langeland: Rykker til lederjob på Mors

Søren Knøs Christensen er rykket fra Langeland Bibliotek til Mors, hvor han er blevet biblioteksleder. Foto: Nicole Knøs Christensen
Efter fem gange at have stået i spidsen for børnekulturfestivalen på Langeland er bibliotekar rykket til Limfjorden.
Annonce

Det vakte glæde hos bibliotekar Søren Knøs Christensen, at Langelands kommunalpolitikere i 11. time besluttede at redde den succesfulde børnekulturfestival, som han selv stod i spidsen for i fem år. Festivalen var ellers sparet væk, men kom ind igen den aften, hvor budgetforliget blev forhandlet på plads. Når udgaven i 2020 løber af stablen, bliver det dog med en anden ved roret.

Søren Knøs Christensen er selv rykket videre til et job som biblioteksleder på Mors, og han er nyligt begyndt i dette job. Her er han chef for 15 medarbejdere, inklusive ham selv.

- Børnekulturfestivalen er noget, som Langeland er kendt for, og festivalen ligger jo i god forlængelse af alt det, der sker i foråret og sommeren, så jeg synes, at det er dejligt, at kommunalbestyrelsen mener, at den fortsat er værd at putte penge i, siger Søren Knøs Christensen.

Blå bog

Søren Knøs Christensen er 41 år og stammer fra Blanke, en lille lokalitet mellem Middelfart og Brenderup.

Han er gift med Nicole Knøs Christensen, som også er bibliotekar og for tiden har tre måneders vikaransættelse på Langeland Bibliotek.

Søren Knøs Christensen har tidligere været andre steder, blandt andet også arbejdet som bibliotekar i Grønland.

Annonce

God stemning

Han blev ansat ved Langeland Bibliotek i marts 2015 som børnebibliotekar og dermed også med ansvaret for børnekulturfestivalen.

Skal han fremhæve en speciel god oplevelse, peger han på den seneste festival.

- Her var en særlig god stemning, og den passede godt til vejret. Heldigvis var der lagt en del indendørs aktiviteter, for så kunne vi godt leve med, at der også foregik noget, som blev ledsaget af øsende regnvejr. Vi fik også megen god kritik bagefter, nævner han.

Søren Knøs Christensen stammer fra Blanke, en lille lokalitet mellem Middelfart og Brenderup på Nordvestfyn.

Annonce

Går efter muligheder

Han har blandede følelser med at forlade Langeland.

- På den ene side har jeg været utrolig glad for at være her. Der har været højt til loftet og stor frihed i mit arbejde. På den anden side er jeg samtidig en person, som altid går efter mulighederne, hvis de kan betyde noget for min faglige udvikling, siger Søren Knøs Christensen.

- Og så har min kone og jeg ingen børn, så vi er fleksible og kan rykke hurtigt til noget andet, tilføjer han.

Morsø Kommune har cirka 20.000 indbyggere, men i modsætning til Langeland er der kun ét bibliotek, som ligger i den suverænt største by på øen, Nykøbing.

- Men ellers har vi de samme tilbud som alle andre biblioteker, altså både med det digtale og ordningen "Bogen kommer" med mere, siger Søren Knøs Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce