Annonce
Fødselsdag

Manden bag det grimme homorygte fylder 70

Som skatterådgiver for Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, kom Frode Holm på glatis, da han på et møde i Skat sagde, at Kinnock var homoseksuel. 8. juni fylder Frode Holm 70 år. Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Blandt skattejurister er Frode Holm kendt som en dygtig fagmand med en fotografisk hukommelse og flere spektakulære sejre på sit cv.

I den bredere offentlighed er den nu pensionerede Holm, der onsdag den 12. juni fylder 70 år, mest kendt for sin rolle som tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts lidt for bramfri revisor.

Baggrunden for Frode Holms "berømmelse" var dagbladet BT, der i 2010 skrev en historie om daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock.

Historien antydede, at Kinnock trods sin schweiziske bopæl var skattepligtig i Danmark, fordi han reelt opholdt sig mere end de tilladte 180 dage om året i parrets hjem på Østerbro i København.

Skat endte med at rense Kinnock for mistanken, men senere dukkede et opsigtsvækkende kapitel to op i affæren:

Et notat hos Skat viste, at Frode Holm havde sagt, at grunden til, at Helle Thorning-Schmidt ikke ønskede at troppe op hos Skat og afgive forklaring om sagen, var, at Stephen Kinnock var "biseksuel/homoseksuel".

Derfor ønskede Helle Thorning-Schmidt ifølge Frode Holms udtalelse ikke at møde op og blive udfrittet om sit familiemønster.

Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock har afvist forklaringen, og Frode Holm har undskyldt og sagt, at det "var et tænkt eksempel", der skulle sandsynliggøre, hvorfor en statsministerkandidat ikke ønskede at møde op hos Skat.

Trods hans forsøg på at trække i land fyrede Thorning-parret Frode Holm.

Et par år efter affæren lod Frode Holm sig pensionere fra det københavnske revisionsfirma Revitax, hvor han i en årrække var direktør og medejer. /ritzau

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce