Annonce
Fyn

Mandagens tal: Coronaen har for øjeblikket sluppet sit tag i Fyn

Hårdt ramte coronapatienter skal have en respirators hjælp til at trække vejret. Aktuelt er ingen patienter med corona lagt i respirator i Region Syddanmark. Otte patienter er mandag indlagt på hospitalerne i Syddanmark. En er på intensiv. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)
Hverken omkring antallet af indlæggelser eller udbredelsen af coronasmitte blandt borgerne er Fyn hårdt ramt for øjeblikket. Det fremgår af de seneste tal fra Statens Serum Institut og Region Syddanmark.
Annonce

Fyn: Odense Kommune er mandag den fynske kommune, hvor den konstaterede coronasmitte er mest udbredt blandt borgerne.

I løbet af den seneste uge er 69 personer konstateret smittet med coronavirus i Odense Kommune. Det svarer til, at Fyns største kommune har 34 smittede pr. 100.000 indbyggere  de seneste syv dage. En incidens på 34.

Det viser de tal om udbredelsen af coronavirus i det danske samfund, som Statens Serum Institut offentliggjorde mandag eftermiddag. Totalt set er der den seneste uge konstateret coronasmitte hos 124 personer på Fyn og øer.

Tallene viser, at Fyn som egn igen er mindre plaget end andre steder i landet. Ikke mindst kommunerne omkring København. For der er langt fra Fyns højeste incidens i Odense Kommune til den højeste i landet.

Den har Ishøj med en incidens på hele 254. Vallensbæk 187, Brøndby 177 og Hvidovre 137.

Også Brønderslev har en høj incidens på 182. Også Fredericia er højt på listen. Her er tallet 135.

Næsthøjeste incidens på Fyn er i Nordfyns Kommune med en incidens på 24.

Faaborg-Midtfyn Kommune, der for nylig har haft et større udbrud, lader til at have fået det inddæmmet. I løbet af den seneste uge er syv personer konstateret smittet. Det giver en incidens på 14.

Annonce

Ingen smittede på øerne

Ifølge tallene fra Statens Serum Institut er der ingen personer i Ærø og Langeland kommuner, som den seneste uge er testet positive for coronasmitte.

Kerteminde Kommune har i den seneste uge haft fire borgere, som er testet positive for corona. Middelfart og Assens kommuner har begge haft syv smittede den seneste uge. I Nyborg Kommune er tallet seks smittede, mens det er 17 personer i Svendborg Kommune.

Annonce

Tusindvis af test

Der er fortsat stort pres på testcentrene rundt om på Fyn.

Ifølge tallene fra Statens Serum Institut er der de seneste syv dage foretaget 23.250 test i løbet af de seneste uge.

Der bliver fortsat lavet tusindvis af coronatest rundt om på Fyn. Og antallet af fynboer, som bliver konstateret smittet med coronavirus er fortsat meget lille. I Odense er antallet af positive omkring 0,6 procent den seneste uge. Flere andre steder på Fyn omkring 0,4 procent. På Ærø og Langeland er ingen testet positive den seneste uge. Foto: Morten Stricker

I Odense Kommune er der foretaget 10.722 test i løbet af de seneste syv dage. Og af dem var 69 positive for corona. Det svarer til, at cirka 0,6 procent af de gennemførte test var positive.

I de fleste øvrige fynske kommuner er cirka 0,4 procent af de gennemførte test positive for coronavirus.

Annonce

Otte indlagte

Selv om antallet af fynboer konstateret smittet med coronavirus har været stigende de seneste uger, er der fortsat ganske få coronapatienter, som oplever et forløb, der kræver indlæggelse.

Region Syddanmark har for Fyens Stiftstidende trukket den aktuelle statistik for indlæggelser.

Den viser, at der mandag er otte indlagte patienter med coronavirus på hospitalerne i regionen. På landsplan er 75 patienter indlagt med coronavirus.

Af de otte indlagte i Region Syddanmark er kun en indlagt på intensiv. Ingen er lagt i respirator på Fyn eller i Sønderjylland.

I løbet af september var tirsdag i sidste uge dagen med flest indlagte indtil videre. Her var status, at 10 patienter med coronavirus var indlagt på sygehusene i Syddanmark.

Annonce

Meget ledig kapacitet

Med otte indlagte og kun en patient på intensiv er Region Syddanmark meget langt fra at have udnyttet sin intensivkapacitet.

Tilbage i april oplyste regionen til Fyens Stiftstidende, at den havde gjort klar til oprettelse af i alt 164 intensivpladser. Og 67 af disse ville være på OUH's matrikler i Svendborg og Odense.

Dengang i april havde regionen også fået skaffet sig et stort antal respiratorer. Der var 300 apparater, som kunne hjælpe patienter med at trække vejret.

Det hører dog også med til billedet, at da Region Syddanmark i april gjorde status over sin kapacitet, var en lang række af sygehusenes behandlinger udskudt for netop at skabe ledig kapacitet til coronapatienter.

Annonce

Flere restriktioner

Fredag i sidste uge indførte sundhedsmyndighederne en række nationale restriktioner på grund af det stigende smittetal flere steder i Danmark.

Nu skal alle bære mundbind på serveringssteder, når de ikke sidder ned. Det gælder både ansatte og gæster. Ligeledes skal nattelivet i hele landet lukke allerede klokken 22.00. Samtidig opfordrede statsministeren alle til at arbejde hjemme i det omfang, det er muligt. Generelt skal man mindske antallet af mennesker, man ser regelmæssigt.

Samtidig sænkes forsamlingsforbuddet til 50 personer - en restriktion, der allerede var gældende i Odense.

De landsdækkende restriktioner varer i første omgang indtil 4. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce