Annonce
Fyn

Mandagens tal: Godt tre procent af borgerne i Syddanmark har nu fået første Covid-19 vaccine

Mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut fortæller, at små 40.000 beboere i Region Syddanmark nu har fået første af to Covid-19 vacciner. 0,33 procent er færdigvaccinerede. Foto: Morten Stricker
Mandag var der blandt andet en række OUH-medarbejdere, der fik deres anden og sidste Covid-19 vaccine. Under en halv procent af indbyggerne i Syddanmark er nu fuldt vaccineret mod infektionen. Tre procent har fået første stik.
Annonce

Fyn: Siden plejehjemsbeboer Leif Heiselberg fra Plejecenter Øst i Vollsmose søndag den 27. december om morgenen blev Danmarks første til at modtage den første af to Covid-19 vacciner, har næsten 40.000 indbyggere i Region Syddanmark fået første stik.

Det viser mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Med næsten 40.000 førstegangsvaccinerede er godt og vel tre procent af indbyggerne i Region Syddanmark i gang med vaccinationsprogrammet.

Der skal to stik med vaccine til, inden man er beskyttet mod den frygtede infektion. Mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut fortæller, at 4035 borgere i Syddanmark er igennem vaccinationsprogrammet. En del af disse er sundhedspersonale på blandt andet Odense Universitetshospital. Også en del plejehjemsbeboere i Odense Kommune har fået to vacciner.

Annonce

Britisk mutation vækster

I tallene fra Statens Serum Institut kan man også se, hvordan udbredelsen af den mere smitsomme, britiske Covid-19 mutation udvikler sig blandt de coronaramte danskere.

I Syddanmark blev mutationen i uge 2 lokaliseret i 43 af de Covid-19 positive prøver, hvor der blev ledt efter den. Det var 10 procent af prøverne i den uge. I uge 3 blev mutationen fundet i 12,5 procent af de undersøgte positive Covid-19 prøver. Der var dog færre positive Covid-19 prøver i denne uge. I alt 19 af prøverne fra uge 3 indeholdt den britiske mutation.

Tidligere har Region Syddanmark været den region med den procentvise største udbredelse af den britiske mutation. Men den har i uge 3 været mere udbredt i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Annonce

Smitten falder fortsat

Rundt om på Fyn bliver den konstaterede Covid-19 smitte ved med at falde. Ifølge mandagens tal er den højeste incidens - antal konstaterede smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere - i Odense Kommune. Her er tallet på 93,1. Det tal var bare for få uger siden langt højere.

Med en incidens på 93,1 er der 42 kommuner i Danmark, som mandag har en højere incidens end Odense Kommune.

Næsthøjeste incidens på Fyn er mandag i Nyborg Kommune, hvor den er på 65,7. Tallene for resten af Fyn er som følger: Faaborg Midtfyn (58,3), Middelfart (56,7), Assens (48,8), Nordfyn (40,5), Langeland (40,1), Kerteminde (29,5) og Svendborg (25,8). Der er i den seneste uge ikke konstateret personer i Ærø Kommune smittet med Covid-19.

Annonce

Færre på intensiv

Også på Odense Universitetshospital ser det ud til, at presset fra Covid-19 patienter er ved at blive mindre.

Mandag er i alt 36 personer indlagt på OUH grundet komplikationer med Covid-19. Fem af disse patienter bliver behandlet på OUH's intensivpladser. Onsdag og torsdag i den seneste uge var der 40 Covid-patienter på OUH. Af dem var dengang syv patienter indlagt på intensiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce