Annonce
Fyn

Mandagens tal: Coronapresset på OUH er uændret

Sygeplejerske Alberte Bohse Hansen (tv) og overlæge Lone Frost Mølgaard har arbejdet med corona længe nu og har fortalt om det markante arbejdspres. Tallene for indlagte er mandag på niveau med tidligere. Foto: Michael Bager
Den øgede tilstedeværelse af den ekstra smitsomme britiske corona-mutation i Syddanmark viser sig ikke i øgede indlæggelsestal på OUH. Antallet af indlagte Covid 19-patienter er mandag på 37 personer.
Annonce

Fyn: Forleden fortalte sygeplejerske Alberte Bohse Hansen og overlæge Lone Frost Mølgaard om det voldsomme arbejdspres, som Covid-19 epidemien har sat personalet på Odense Universitetshospital under.

Og selv om kurverne for antallet nye personer konstateret smittet Covid-19 er knækket, så er presset på hospitaler som OUH fortsat markant.

Det viser de indlæggelsestal, som OUH mandag har trukket for Fyens Stiftstidende.

Dog er der heller ingen tegn på, at tilstedeværelsen af den ekstra smitsomme britiske corona-mutation skubber til indlæggelsestallene på OUH.

For  selv om den britiske mutation ifølge tal fra Statens Serum Institut er overrepræsenteret i Syddanmark, er den kun fundet i ganske beskedent omfang. Der er fundet 15 prøver med den engelske variant i Region Syddanmark i uge 1. Det var ni procent af stikprøverne i regionen - ugen før var antallet 5,8 procent.

Annonce

Årets højeste

Mandag er 37 personer indlagt på OUH i enten Odense eller Svendborg på grund af komplikationer som føle af en infektion med Covid-19. 28 af disse patienter er på almindelige sengeafsnit, mens ni personer er så medtaget af deres infektion, at de modtager intensivbehandling. Under fem er lagt i respirator.

Mandagens indlæggelsestal er meget lig med, som har været gældende for OUH i 2021.

Ni patienter på intensiv er for OUH dog det højeste i år. Kun den 2. januar var lige så mange OUH-patienter lagt på intensiv på grund af corona-infektion.

OUH har dog tidligere i år haft et større antal patienter liggende end mandagens 37 patienter. Den 12. januar var der i alt 41 coronapatienter indlagt på OUH.

Region Syddanmark oplyser mandag, at der i alt er indlagt 117 Covid-patienter på regionens hospitaler. Og med 37 coronapatienter er OUH ikke overraskende det hospital med flest i behandling. Det totale antal intensivpatienter i Syddanmark er 23 - og 16 af disse er lagt i respirator, oplyser regionen.

Annonce

Mest smitte i Middelfart

Da Statens Serum Institut mandag eftermiddag offentliggjorde sine tal for udbredelsen af den konstaterede Covid-19 smitte, stod det klart, at Middelfart Kommune mandag er den, hvor den konstaterede smitte er mest udbredt.

Incidensen i Middelfart Kommune - smitten målt per 100.000 indbyggere den seneste uge - er mandag på 159,8 i den nordvestfynske kommune. Fyns næsthøjeste incidens er mandag i Nordfyns Kommune, hvor tallet er 118,2.

Herefter følger Ærø Kommune, hvor incidensen er 117,3. Den lille økommune har dog kun haft syv tilfælde af konstateret coronasmitte den seneste uge. Men når indbyggertallet ikke er større, skal der ikke så meget til at rykke på tallene.

Mest smitte i Ishøj

I de øvrige fynske kommuner er incidensen mandag følgende: Odense (111,7), Assens (80,6), Nyborg (68,8), Svendborg (48,1), Faaborg Midtfyn (33), Kerteminde (29,5) og Langeland (32,1).

Selv om Middelfart Kommune er den fynske kommune med den markant højeste fynske incidens er kommunen langt bagefter kommuner andre steder i landet. Mandag er der 30 af landets kommuner, der har en højere incidens end den nordvestfynske kommune.

Landets højeste incidens er mandag i Ishøj Kommune, hvor den er opgjort til 328,1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mette Frederiksen om corona-udbruddet i Vollsmose: - Vi skal ret hurtigt drøfte, om der mangler nogle værktøjer

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce