Annonce
Sydfyn

Mandagens sydfynske coronatal: Fem nye coronasmittede i Faaborg-Midtfyn

Smitten stiger i Faaborg, mens de andre kommuner holder skansen. Øerne fører desuden i vaccineforløbet. Foto: Katrine Becher Damkjær

Sydfyn: Det fleste af de sydfynske kommuner ser fra ingen til minimal forskel fra gårsdagens smittetal fra Statens Serum Institut.

Det gælder dog ikke Faaborg-Midtfyn kommune, som i dag har bekræftet fem nye tilfælde af covid-19. Det betyder der i kommunen nu er 18 smittede de seneste syv dage. Det giver en incidens - antallet af smittede pr. 100.000 borgere - på 35. Det er den højeste incidens på Sydfyn.

I Svendborg og på Ærø er der ingen ændringer fra søndagens tal. De var henholdsvis 20 i Svendborg og smittefri på Ærø.

Annonce

På Langeland går det den rigtige vej for smitten. Mandag er der fire smittede mod fem smittede søndag.

Med hensyn til vaccinerne, så er Sydfyn også godt med.

Ærø kommune ligger på fjerdepladsen i antallet af påbegyndte vacciner sammenlignet med resten af landets kommuner. Hele 33,7% af befolkningen er i gang med vaccine-forløb, mens tallet for de færdigvaccinerede er mere gennemsnitligt på 13,7% af øens befolkning.

Lidt længere nede på listen ligger Langeland, hvor 31% af langelænderne er i gang med vaccinen og 13,6% er færdigvaccineret.

De større kommuner har lidt sværere ved at følge med. I Svendborg er 26,3% i gang og 12,4% er færdige med andet stik. Tallene fra Faaborg-Midtfyn er henholdsvis 25,8% og 10,9%. /Chmhj

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce