Annonce
Indland

22-årig mand sigtes for at stikke i hals under karneval

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Ung mand blev sigtet for grov vold efter karneval i Aalborg. Han stak angiveligt en anden med en knust flaske.

En 28-årig mand slap heldigt, da han lørdag blev stukket med en knust flaske under årets karneval i Aalborg.

En 22-årig mand er anholdt i sagen og sigtet for grov vold. Under et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet har tidligere søndag fortalt om sigtelsen:

- Gerningsmanden får snittet den forurettede i hovedet og halsregionen med den knuste flaske, sagde vagtchef Poul Fastergaard tidligere.

- Det er ikke sådan, at han kommer i livsfare på noget tidspunkt, sagde han.

De to mænd kendte ikke hinanden på forhånd, og politiet kunne ikke tidligere fortælle, hvad der lå forud for episoden.

Optøjerne fandt sted uden for indgangen til Kildeparken i Aalborg ud på eftermiddagen, og politiet var hurtigt på stedet.

- Under karnevalet er vi faktisk så massivt til stede, at der nærmest bliver råbt til nogle patruljer i nærheden, at det her er sket. De er der, stort set lige efter at det er sket.

- Der er kun et minuts forskel på gerningstidspunkt og anholdelsen, lød det fra vagtchef Poul Fastergaard.

Den 22-årige blev anholdt klokken 16.35 lørdag.

Manden, der blev stukket, blev bragt til hospitalet for behandling af sine skader. Han er blevet stukket i halsregionen og i højre side af ansigtet.

Karnevalet lagde lørdag roligt ud, men frem til klokken 20.30 samme aften var i alt 12 personer blevet anholdt for forskellige former for kriminalitet.

Det skriver Nordjyske.

Foruden sagen med den knuste glasflaske blev en anden person også udsat for grov vold. Her blev en mand sparket i hovedet af to andre under et optog. De to mænd er anholdt.

Der var desuden mindre sager om narko, hærværk, besiddelse af falske penge og brud på ordensbekendtgørelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce