Annonce
112

Mand satte ild til egen bil med smidt cigaretskod

Genrefoto: Alexandre Marchi.
Et bizart uheld kalder Fyns Politi en brand i en personbil torsdag sidst på eftermiddagen.

Odense: En 24-årig asseneser i en Ford Fiesta havde en mindre heldig eftermiddag, da han på Assensvej i det sydøstlige Odense ville skille sig af med et cigaretskod.

Han smed cigaretskoddet ud gennem førervinduet på sin bil og tænkte formodentlig, at den hellige grav var velforvaret eller ude af øje ude af sind også gælder for cigaretskod.

Men cigaretskoddet landede ikke i rabatten, men røg - måske som Nemesis - ind gennem et åbent vindue på bagsædet, hvor der lå en bunke tøj. Som der gik ild i.

Det anmeldte den unge mand til politiet klokken 17.54, som i rapporten for uheldet har noteret, at ilden hurtigt blev slukket.

Det er en af de mere besynderlige sager, konstaterer vagthavende ved Fyns Politi, der beretter, at det ikke er strafbart hverken at smide med cigaretskodder eller antænde tøj i egen bil.

- Vi ved ikke, hvor meget af tøjet, der er brændt, men det må være straf nok for den unge mand. Nogle gange kan man sigte folk for uforsvarlig omgang med ild, men det kan man ikke i dette tilfælde. Det er nok sidste gang, han gør det, siger vagtchefen.

Han understreger, at det ikke er forbudt at smide cigaretskodder i Danmark, selv om skodderne nærmest aldrig forgår.

- I flere lande koster det virkelig store bøder at smide cigaretskodder i naturen, men det gør det ikke i Danmark. Men nu tog den unge mand her jo også skoddet med hjem igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce