Annonce
Odense

Mand ramt ved Odense: Togene kører atter på Svendborgbanen

En mand blev lørdag morgen ramt af toget på Svendborgbanen, da han gik ud foran toget ved Energivej i Odense S. Det oplyser Fyns Politi. Togene er indtil videre erstattet af busser. Arkivfoto.

En mand er lørdag morgen blevet ramt af et tog på Svendborgbanen. Efter et par timer med busser kører der nu atter tog mellem Odense og Svendborg.

En mand er lørdag morgen blevet ramt af et tog, hvor Svendborgbanen krydser Energivej i det sydlige Odense. Han trådte ifølge politiets oplysninger klokken 7.15 ud foran toget og blev dræbt på stedet.

Ifølge Fyns Politi, som har underrettet mandens familie, var der tale om en 67-årig mand fra det sydlige Odense. Det oplyser vagtchef hos Fyns Politi Lars Fredensborg.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Annonce

Der var 13 passagerer i toget - de har det efter omstændighederne godt, oplyser vagtchefen. Lokoføreren er imidlertid i chok efter påkørslen, og han får nu hjælp af Banedanmark.

Togdriften blev indstillet efter hændelsen, og der blev indsat busser mellem Odense og Svendborg, mens Banedanmark undersøgte stedet, hvor påkørslen fandt sted. Klokken 9.43 kunne trafikken på jernbanen atter gives fri, oplyser politiet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce