Annonce
112

To personer ramt af stor bil ved Rema 1000-butik: Mand anholdt for bevidst påkørsel

Politiet efterforsker en påkørsel i Assens, som formentlig skete med vilje. Arkivfoto: Michael Bager
Fyns Politi vil endnu ikke sige, hvad der kan være motivet for, at en 51-årig mand torsdag aften kørte ind i to unge mænd i Assens.

Assens: Det var en dramatisk hændelse, der fandt sted ved Rema 1000 på Østergade sent torsdag aften. En 18-årig og en 19-årig mand blev påkørt af en 51-årig mand i en bil, og det var formentlig med vilje, oplyser Fyns Politi, som modtog anmeldelsen klokken 21.58.

- Vi kører derned og træffer to personer, som er påkørt af en bil. Ud fra de vidneafhøringer og tekniske undersøgelser vi laver, foretager vi anholdelse af en person senere, og han er fortsat anholdt, fortæller politikommissær Jesper Bæk fra Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

De to unge mænd, som ikke er indlagt efter påkørslen, var en del af en gruppe mennesker, der torsdag opholdt sig ved Rema 1000, fortsætter han.

Motivet for påkørslen vil Jesper Bæk ikke komme ind på, men Fyns Politi mener ikke, at det var et uheld.

Ifølge politiets døgnrappport truede den 51-årige desuden de unge mænd med en geværlignende genstand. Han kørte ifølge politiet i en større bil, som ifølge lokale kilder på Facebook var en firhjulstrækker. Både den anholdte og de to unge mænd bor i lokalområdet.

Manden bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce