Annonce
112

Mand med dårlig samvittighed: Stjal taske fra døende trafikoffer og misbrugte hendes kreditkort

I forbindelse med dødsulykken i krydset Havnegade/Buchwaldsgade i Odense torsdag 7. marts forsvandt den taske, som den dræbte cyklist havde med sig. Det forsinkede politiets identifikation af hende - imens brugte den formodede tyv kvindens kreditkort flere gange. Han er nu sigtet og har erkendt, oplyser Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager.
Fyns Politi har sigtet en mand fra Odense for at have stjålet og misbrugt kreditkort, som tilhørte en kvindelig cyklist, der kort forinden var blevet kørt ned i en fatal ulykke ved havnen i Odense.
Annonce

Odense: For tre uger siden omkom en 75-årig kvinde på cykel efter en ulykke i krydset Havnegade/Buchwaldsgade i Odense. Hun blev ramt af en højresvingende lastbil og døde kort efter af sine kvæstelser.

Politiet kunne umiddelbart ikke identificere kvinden og derfor heller ikke med det samme underrette hendes pårørende. Det tog næsten 10 timer, før politiet havde en sikker identitet på kvinden, og det var der en overraskende grund til, fortæller efterforskningsleder Claus Andkær:

- Hun havde umiddelbart ikke nogen taske med sig. Det har så efterfølgende vist sig, at det havde hun faktisk - men i forbindelse med redningsarbejdet blev tasken stjålet.

I tasken lå blandt andet kvindens pung med kort, der kunne have identificeret hende. Det lykkedes i stedet politiet at identificere kvinden ved hjælp af den dato, som var indgraveret i hendes vielsesring, og vedholdende arbejde i Folkeregistret.

- Vi konstaterer efterfølgende, at hendes taske mangler, og i den forbindelse erfarer vi, at der sker misbrug af hendes kort, siger Claus Andkær.

I alt 10 gange blev kvindens kort misbrugt - to af gangene blev det dog kun til et forsøg.

Annonce

- Han var noget brødebetynget

Politiet begyndte at lede efter den person, som måtte være i besiddelse af kvindens taske og kreditkort, og ved hjælp af blandt andet oplysninger om, hvor kortet var blevet brugt, samt videoovervågning lykkedes det at finde frem til en midaldrende mand fra Odense.

- Han er blevet sigtet for forholdene og erkender de faktiske omstændigheder, fortæller Claus Andkær.

Ifølge oplysninger til Fyens.dk forsvandt tasken fra ulykkesstedet, efter en kvindelig sygeplejerske, som var på stedet og hjalp med at trække den ramte cyklist væk fra lastbilen, havde givet den til en mand, som også var kommet til ulykkesstedet. Den oplysning kan Claus Andkær hverken be- eller afkræfte.

Men han kan fortælle, at manden, som politiet har sigtet, har dårlig samvittighed.

- Har de efterladte fået tasken og indholdet tilbage?

- Nej, det har de faktisk ikke endnu. Men vores gerningsmand var noget brødebetynget, og han vil forsøge at skaffe de stjålne effekter tilbage, så de pårørende kan få dem tilbage.

- Han er ikke selv længere i besiddelse af tasken?

- Måske noget af tasken, men det er ikke leveret tilbage til de pårørende endnu. Han ved godt, hvad det er, og det er derfor, han vil forsøge at skaffe effekterne tilbage, så de pårørende kan få dem.

Annonce

Chauffør er sigtet for uagtsom manddrab

Lastbilen, som ramte den 75-årige kvinde, blev ført af en tjekkisk chauffør, og han blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt i forbindelse med svingning til højre og for uagtsomt manddrab. Efter afhøring hos politiet i Odense blev han løsladt.

Ifølge Fyns Politi tydede de første undersøgelser på ulykkesstedet på, at der var tale om en klassisk højresvingsulykke, hvor lastbilchaufføren ikke har set cyklisten.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har tidligere oplyst, at man forventede en dom i sagen senest i begyndelsen af april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce