Annonce
Sydfyn

Overraskede indbrudstyv: Sprang ind i flugtbil og ringede til politiet

En ærøsk mand endte med at køre rundt i bil med to indbrudstyve, mens han tilkaldte politiet. Arkivfoto: Michael Bager
En husejer overraskede en indbrudstyv, da han kom hjem til sit hus på Lille Risevej mandag eftermiddag. Husejeren fulgte efter tyven, og endte med at køre rundt i bil med tyven og hans ven.

Lille Rise: Det var lidt af en tur, en husejer kom ud på, da han mandag eftermiddag kom hjem fra arbejde og overraskede en indbrudstyv i sit hus på Lille Risevej.

Ifølge politiets døgnrapport stødte tyven og manden ind i hinanden i hoveddøren, og tyven tog derpå flugten op til landevejen. Manden løb efter tyven, og da en ven i en grå Peugeot 308 pludselig svingede forbi for at hente tyven, hoppede manden med ind i bilen og kørte med rundt, mens han ringede til politiet.

Manden nåede at køre med rundt i næsten et kvarter, mens han med telefonen forsøgte at guide politiet, fortæller Poul Hollensted, der er politiassistent ved Fyns Politi.

- Det er en rimelig usædvanlig historie. Det er modigt gjort af manden, siger han.

Klokken 15.30 finder politiet den grå Peugeot, og en 49-årig mand fra Brøndby og en 50-årig mand fra Ishøj bliver anholdt. Indbruddet skete klokken 15.12 og tyven nåede ikke at sjæle noget fra stedet./ANBI

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce