Annonce
Indland

Mand i 50'erne ramt af skud i Københavns Nordvestkvarter

Det var ved forretningen Ipcam Sikring på Tagensvej, at en mand torsdag aften blev ramt af skud. Ifølge politiets efterforskningsleder var gerningsvåbnet en pistol.

Politiet ved endnu ikke, hvad der ligger bag et skyderi i København torsdag, men intet tyder på bandeuvæsen.

En midaldrende mand, som torsdag aften blev ramt af skud på Tagensvej i Københavns Nordvestkvarter, er ikke livstruende såret.

Det oplyser central efterforskningsleder Bjarke Madsen fra Københavns Politi kort efter midnat.

- Offeret er uden for livsfare. Der er tale om en mand i 50'erne, siger efterforskningslederen, som ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvor offeret er blevet ramt.

- Men der er affyret to-tre skud fra en pistol, oplyser han.

Politiet modtog anmeldelsen om skyderet klokken 20.09. Episoden fandt sted nær krydset mellem Tagensvej, Lygten og Landsdommervej.

- Vi er massivt til stede med både efterforskere og hundepatruljer og undersøger området, oplyste vagtchef Kristian Rhodin torsdag aften.

Hvad der lå bag skyderiet, var på det tidspunkt uvist, men ifølge Bjarke Madsen er skuddene ikke affyret som led i uoverensstemmelser mellem kriminelle grupperinger.

- Tværtimod taler alt for, at det ikke er banderelateret, siger han.

- Ingen er blevet anholdt i forbindelse med sagen. Men det samlede billede, vi har stykket sammen på baggrund af blandt andet vidneudsagn, gør, at vi kigger i en bestemt retning. Vi har dog ikke en navngiven mistænkt, siger Bjarke Madsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce