Annonce
Indland

Mand fløjet til hospital i kritisk tilstand efter bilulykke

Fastklemt 26-årig mand er fløjet på hospitalet i kritisk tilstand efter bilulykke fredag aften.

Der er fredag aften sket en alvorlig færdselsulykke ved Roslev i Skive.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

En personbil med fører og passager er af ukendte årsager kørt af vejen.

Den 26-årig mand, der var fører af bilen, blev fastklemt og er fløjet til Aarhus Universitetshospital i Skejby i kritisk tilstand.

Passageren, en 22-årig mand, er kørt med ambulance til sygehus i Viborg.

Vagtchef Lars Iven ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser natten til lørdag, at den 22-årige er blevet behandlet på skadestuen og er udskrevet igen.

- Vi ved endnu ikke, hvad der har forårsaget ulykken, siger han.

- Det er et solouheld, og vi har af gode grunde ikke afhørt føreren endnu, men vi har en bilinspektør på sagen.

En bilinspektører bliver tilkaldt, når der er alvorlig personskade, og vedkommende skal være med til at opklare, hvordan ulykken er sket.

Det sker blandt andet ved at undersøge både bilen og ulykkesstedets indretning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce