Annonce
Indland

Mand fængslet på psykiatrisk afdeling efter drab i Brabrand

En 56-årig kvinde blev natten til torsdag dræbt i Brabrand. Nu er hendes underbo fængslet i sagen, Manden er tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling. (Arkivfoto)

En 53-årig mand ringede selv til politiet natten til torsdag efter at have dræbt sin overbo i Brabrand.

Retten i Aarhus har valgt at fængsle en 53-årig mand på en lukket psykiatrisk afdeling. Manden er sigtet for at have dræbt en 56-årig kvinde på Engdalsvej i Brabrand.

Kvinden var mandens overbo, og det var manden selv, som natten til torsdag ringede til politiet og fortalte, at han havde stukket kvinden ihjel.

Da politiet ankom til Engdalsvej, lå kvinden død på gaden. Manden var også til stede og blev anholdt.

Hvad han har forklaret om drabet, vil Østjyllands Politi ikke oplyse. Torsdagens retsmøde blev nemlig holdt for lukkede døre, altså uden adgang for offentligheden.

Når dommeren valgte at varetægtsfængsle manden på en psykiatrisk afdeling frem for i en arrest, bunder det formentlig i hans mentale tilstand.

Men hvad den præcise grund er, forbliver indtil videre hemmelig på grund af de lukkede døre.

Østjyllands Politi oplyser, at den 53-årige mand valgte at acceptere dommerens afgørelse. Han har altså ikke kæret fængslingen til Vestre Landsret, som han ellers har mulighed for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce