Annonce
Indland

Mand dømt: Voldtog to kvinder han mødte på sociale medier

35-årig mand er ved Retten i Svendborg kendt skyldig i tre voldtægter. Anklager krævede forvaring.

En 35-årig mand er onsdag kendt skyldig i tre voldtægter af to kvinder.

Han idømmes fem år og seks måneders fængsel. Det har Retten i Svendborg afgjort, fremgår det af en meddelelse fra retten.

Den 35-årige er i sagen også dømt for et andet seksuelt forhold til en tredje kvinde. Hun befandt sig ifølge dommen i en tilstand, hvor hun ikke kunne modsætte sig handlingen.

Ifølge dommen kendte manden og kvinderne hinanden i forvejen. Han havde mødt dem på sociale medier.

Kvinderne begyndte dog efter noget tid at føle ubehag eller frygt for manden på grund af hans opførsel.

- Domfældelserne i de seksuelle forhold og forholdene vedrørende ulovlig tvang og vold er helt overvejende baseret på forklaringerne fra de forurettede, lyder det i meddelelsen.

Manden er desuden kendt skyldig i en række blufærdighedskrænkelser over for nogle af kvinderne.

Derudover er han fundet delvist skyldig i et forhold om ulovlig tvang, og han er også dømt for vold mod sin daværende kæreste.

Ifølge en mentalerklæring fra Retslægerådet er manden ikke sindssyg, men lider derimod af en svær personlighedsforstyrrelse.

Derfor er der ifølge rådet stor risiko for, at han ikke vil stoppe med lignende kriminalitet. Anbefalingen lød derfor, at han skulle idømmes forvaring.

Men kravet om forvaring har Retten i Svendborg afvist, og han får i stedet almindelig fængselsstraf.

Den 35-årige var ifølge det 13 sider lange anklageskrift tiltalt for 31 forhold, hvoraf de fem handlede om voldtægt. Han er frifundet i to af forholdene om voldtægt.

Anklager Stephanie Reby er dog tilfreds med dommen.

- Tiltalte er straffet med fængsel i fem år og seks måneder, selv om der skete frifindelse i blandt andet forhold om voldtægt.

- Med det udgangspunkt, at der ikke er sket domfældelse efter tiltalen, er jeg tilfreds med, at retten har sendt et klart signal om, at voldtægt og andre seksuelle krænkelser straffes hårdt, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Manden har valgt at anke dommen til frifindelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce