Annonce
112

Mand brød ind på byggepladsen ved Den Gamle Lillebæltsbro: Nu skal han i fængsel i seks måneder

En 50-årig mand blev fredag idømt seks måneders ubetinget fængsel. Arkivfoto: Michael Bager
En 50-årig mand blev fredag dømt seks måneders fængsel for flere forskellige indbrud.

Middelfart/Fredericia: En 50-årig mand fra Fredericia er blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel efter at have begået flere indbrud i Trekantsområdet.

Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Fyns Politi, Karen Lykke Jensen.

Han blev fældet af et indbrud, som foregik 10. maj i år, hvor han og en anden mand åbnede hegnet og skaffede sig adgang til en skurvogn på byggepladsen ved Den Gamle Lillebæltsbro.

Her stjal de noget mad og en jakke, men de nåede ikke at komme af sted med tyvegodset, før politiet dukkede op og arresterede begge mænd på stedet.

En person med adgang til en videoovervågning havde nemlig observeret, at der var nogen, som rodede rundt på pladsen, og kontaktede politiet.

Den 50-årige blev varetægtsfængslet, da han er tidligere straffet og havde flere sager, som skulle bedømmes, og politiet havde grund til at tro, at han ville begå mere kriminalitet.

Derfor var begge mænd indkaldt i Retten i Odense, men den ene mand dukkede ikke op i retten, fordi der ikke var lovligt forkyndt, og derfor blev sagen udskilt (gjort til en selvstændig sag, red.)

- Dét at være varetægtsfængslet er ret indgribende i ens liv, fordi man sidder frihedsberøvet. Så for den tiltalte i dag drejede det sig om at få sagen gjort færdig, og det hensyn vejede så tungt, at man valgte ikke at udsætte sagen, men udskille den anden sag, forklarer Karen Lykke Jensen.

Annonce

Stjålet designerlamper fra DSB

Indbruddet i skurvognen på byggepladsen var nemlig ikke det eneste lovbrud, der lagde grund til dommen på seks måneders fængsel.

Den 50-årige havde tidligere brudt ind i en DSB-bygning, hvor han havde stjålet nogle designerlamper. Og så var han tidligere blevet sigtet for at være i besiddelse af stoffer i en arrest og i et fængsel.

Det var altså alle disse sager, som lagde grund til dommen, men især indbruddene i Fredericia og Middelfart gjorde udslaget for straffen, oplyser Karen Lykke Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce