Annonce
112

Mand brød ind på byggepladsen ved Den Gamle Lillebæltsbro: Nu skal han i fængsel i seks måneder

En 50-årig mand blev fredag idømt seks måneders ubetinget fængsel. Arkivfoto: Michael Bager
En 50-årig mand blev fredag dømt seks måneders fængsel for flere forskellige indbrud.

Middelfart/Fredericia: En 50-årig mand fra Fredericia er blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel efter at have begået flere indbrud i Trekantsområdet.

Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Fyns Politi, Karen Lykke Jensen.

Han blev fældet af et indbrud, som foregik 10. maj i år, hvor han og en anden mand åbnede hegnet og skaffede sig adgang til en skurvogn på byggepladsen ved Den Gamle Lillebæltsbro.

Her stjal de noget mad og en jakke, men de nåede ikke at komme af sted med tyvegodset, før politiet dukkede op og arresterede begge mænd på stedet.

En person med adgang til en videoovervågning havde nemlig observeret, at der var nogen, som rodede rundt på pladsen, og kontaktede politiet.

Den 50-årige blev varetægtsfængslet, da han er tidligere straffet og havde flere sager, som skulle bedømmes, og politiet havde grund til at tro, at han ville begå mere kriminalitet.

Derfor var begge mænd indkaldt i Retten i Odense, men den ene mand dukkede ikke op i retten, fordi der ikke var lovligt forkyndt, og derfor blev sagen udskilt (gjort til en selvstændig sag, red.)

- Dét at være varetægtsfængslet er ret indgribende i ens liv, fordi man sidder frihedsberøvet. Så for den tiltalte i dag drejede det sig om at få sagen gjort færdig, og det hensyn vejede så tungt, at man valgte ikke at udsætte sagen, men udskille den anden sag, forklarer Karen Lykke Jensen.

Annonce

Stjålet designerlamper fra DSB

Indbruddet i skurvognen på byggepladsen var nemlig ikke det eneste lovbrud, der lagde grund til dommen på seks måneders fængsel.

Den 50-årige havde tidligere brudt ind i en DSB-bygning, hvor han havde stjålet nogle designerlamper. Og så var han tidligere blevet sigtet for at være i besiddelse af stoffer i en arrest og i et fængsel.

Det var altså alle disse sager, som lagde grund til dommen, men især indbruddene i Fredericia og Middelfart gjorde udslaget for straffen, oplyser Karen Lykke Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce