Annonce
Indland

Mand bag bombetrussel er løsladt igen

Politiet og Rosengårdscentrets vagtpersonale kunne hurtigt konstatere, at der ikke var nogen bombe på toiletterne. Arkivfoto

Den 48-årige mand, der har erkendt at stå bag bombetruslen mod Rosengårdscentret i Odense, er blevet løsladt igen.

Anklagemyndigheden vil ikke forsøge at få fængslet den 48-årige mand, der tirsdag over middag truede med, at der var en bombe på et af toiletterne i Rosengårdscentret i Odense.

Det fortæller senioranklager Marina Hedam Moltke-Leth.

- Der er en række betingelser i retsplejeloven, der skal være opfyldt, før der kan ske varetægtsfængsling. Disse betingelser er ikke tilstede i denne konkrete sag, og derfor vil han ikke blive fremstillet for en dommer i dag. Det er ikke det samme som at sige, at personen ikke skal straffes, han skal bare ikke fængsles lige her og nu. Manden har erkendt, at det var ham, der ringede til politiet og fremsatte truslen. Sagen kommer i retten på et senere tidspunkt, hvor den bliver afgjort siger Marina Hedam Moltke-Leth.

Anklagemyndigheden afviser også umiddelbart spekulationerne om, at den 48-årige mand også kunne stå bag bombetruslen mod Odense Banegrådscenter i fredags.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce