Annonce
Odense

Mand anholdt og sigtet for drab på tilfældig borger i Vollsmose

Politiet har anholdt og sigtet en 21-årig mand for det drab på en tilfældig mand i Vollsmose, som fandt sted i sommeren 2020 Foto: Michael Bager
En dommer skal onsdag formiddag tage stilling til, om der er grundlag for at varetægtsfængsle den anholdte.
Annonce

Odense: Fyns Politi har tirsdag formiddag anholdt en 21-årig mand og sigtet ham for drabet på den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail ud for Egeparken i Vollsmose.

Abdinur Mohamed Ismail befandt sig 24. juni 2020 tilfældigt i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området, efter at han sent om aftenen var kommet hjem efter at have været i moskeen og ude at handle.

Den anholdte har længe været i politiets søgelys i forbindelse med drabet, oplyser politiet i en pressemeddelelse. Manden er sigtet for at have afgivet det dræbende skud.

- Dagens anholdelse er en meget vigtig milepæl i denne sag, hvor efterforskerne virkelig har arbejdet benhårdt på at skaffe det nødvendige grundlag for at kunne skride til en anholdelse. Vi har jo tidligere sagt, at vi havde en klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, men at vi var nødt til at holde det for os selv, hvor langt vi var med efterforskningen, fordi det er et vanskeligt miljø at efterforske i, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

- Jeg kan stadig ikke komme nærmere ind på detaljerne, men dog sige, at der bag dagens anholdelse ligger et meget intensivt og yderst minutiøst efterforskningsarbejde, tilføjer han.

Mand allerede fængslet
Den 17. september 2020 frigav politiet video og billeder af den formodede gerningsmand samt en beskrivelse af flugtruten efter skudepisoden, og den 25. september 2020 kunne politiet anholde en 25-årig mand og sigte ham for medvirken til drabet.

Denne mand sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen. Han er i familie med den nu anholdte 21-årige mand.

Men der skulle altså gå yderligere godt tre måneder, før det var muligt at anholde den mand, som politiet mener afgav det dræbende skud og som i flere måneder har været i politiets søgelys.

- Jeg forstår godt, hvis nogen synes, der er gået rigtig lang tid, inden vi i dag kunne anholde den formodede drabsmand, men det er bare nødvendigt, at grundlaget for anholdelsen er det rigtige. Det er baggrunden for, at det har taget så lang tid. Det her er en sag, der med rette har skabt stor utryghed blandt de mange mennesker, der bor og arbejder i Vollsmose. Jeg håber meget, at vi med anholdelsen i dag kan bidrage til at genskabe trygheden, men også samtidig sende et klart og utvetydigt signal til det kriminelle miljø om, at politiet holder fast og bruger alle muligheder for at få straffet dem, der ikke holder sig på den rigtige side af loven, siger Jesper Pedersen.

Skudepisoden ved Egeparken i Vollsmose var en konsekvens af en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Fyns Politi oprettede i forbindelse med konflikten både skærpet strafzone og visitationszone af hensyn til borgernes sikkerhed og tryghed.

Ud over selve anholdelsen af den formodede drabsmand har politiet tirsdag også ransaget flere adresser i forbindelse med sagen.

Grundlovsforhør onsdag
Den anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense onsdag formiddag. Der vil fra anklagemyndighedens side blive anmodet om, at grundlovsforhøret foretages for lukkede døre.

Fyns Politi er overbevist om, at der stadig er borgere, som ligger inde med relevante informationer om drabssagen. Derfor er politiet fortsat interesseret i at modtage henvendelser om sagen – det gælder også, hvis nogen har billeder eller video, der kan hjælpe politiet med at fastlægge alle detaljer før, under og efter drabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce