Annonce
112

Mand fængslet i Odense: Sigtes for at have bestilt over et kilo amfetamin

Arkivfoto: Michael Bager.
En sag om besiddelse og salg af en større mængde amfetamin førte onsdag til varetægtsfængsling af en 35-årig mand fra Odense. Han blev fremstillet i et grundlovsforhør bag lukkede døre, da politiet mener, der er flere involveret i sagen.

Odense: En 35-årig mand fra Odense blev onsdag middag varetægtsfængslet indtil 25. februar efter et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Manden, som sigtes for henholdsvis besiddelse og salg af amfetamin i en sammenlagt mængde på mere end halvandet kilo, kærede ikke kendelsen om fængsling.

Manden blev anholdt på en adresse i Vollsmose tirsdag eftermiddag, hvor han ifølge sigtelsen blev fundet i besiddelse af 175 gram amfetamin. Han sigtes også for at have bestilt 1100 gram amfetamin, som blev leveret tirsdag.

Den 35-årige sigtes desuden for tidligere at have solgt 401,25 gram amfetamin.

I retten afviste manden at tage stilling til sigtelsen, og hans forsvarer oplyste, at manden heller ikke ville udtale sig under retsmødet.

Dommeren fulgte anklager Brian Dybdahls begæring om at få lukket dørene under den efterfølgende del af retsmødet af hensyn til den videre efterforskning af sagen, hvor der menes at være flere involverede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce