Annonce
Sport

Manchester City skælder ud over barsk juleprogram

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
De engelske mestre skal afvikle tre kampe på fem dage. Rivalerne fra Liverpool har to dage mere.

Manchester City er langtfra tilfreds med det juleprogram, der venter de regerende engelske fodboldmestre i Premier League.

I det reviderede program, som ligaen offentliggjorde torsdag, er Manchester Citys kamp mod Wolverhampton flyttet fra 2. juledag til 27. december om aftenen.

Dermed har spillerne mindre end to døgns hvile, inden de skal på banen igen for at møde Sheffield United.

Samtidig får Wolverhampton også en ekstraordinær kort pause, inden holdet skal møde Citys toprival Liverpool 29. december.

- Premier League-kampe er fysisk enormt krævende, og det er ikke ideelt, at skulle spille to kampe inden for mindre end 48 timer, fordi det ikke giver spillerne tid til at restituere ordentligt, siger Citys daglige leder, Omar Berrada, til Manchester Evening News.

Foruden kampene mod Wolverhampton og Sheffield United venter der mestrene et møde med Everton 1. januar, og dermed skal spillerne i aktion tre gange på fem dage.

Til sammenligning fordeler Liverpools tre jule- og nytårskampe sig over syv dage. Netop Liverpool fører lige nu ligaen med otte points forspring til City på andenpladsen.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse om juleprogrammet på Premier Leagues hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce