Annonce
Sport

Manager og form skiller United og Liverpool inden derby

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Når Manchester United og Liverpool tørner sammen, bliver det et møde mellem to hold på vej i hver sin retning.

Liverpool suser afsted i Premier League, hvor klubben inden søndagens rivalopgør mod Manchester United er ligaens tophold. Manchester United er aktuelt på en skuffende 12.-plads, og søndag eftermiddag mødes de to klubber i opgør nummer 203.

Opgøret er ikke blot en kamp mellem de to mest vindende klubber i engelsk fodbolds historie, men også et møde mellem to hold, hvis formkurve lige nu befinder sig i hver sin ende af skalaen.

For mens Manchester United siden afskeden med den legendariske manager Alex Ferguson i 2013 er gået fra magtfaktor til middelmådig, så har Liverpool i samme periode indledt en rejse i modsatte retning.

Årsagen skal ifølge Morten Bruun, der er fodboldekspert hos Discovery, i høj grad findes på sidelinjen.

- Vi er nødt til at anerkende, at selv i en verden med sportsdirektører, kæmpestore trænerstabe, scouts og alverdens muligheder for at analysere, så virker det som om, at manageren stadig er helt eventyrlig vigtig.

- Manchester United har ledt efter en manager, lige siden Alex Ferguson stoppede, og har ikke fundet den rette, og der er meget lidt, der tyder på, at Ole Gunnar Solskjær er det, siger Morten Bruun.

Han ser ikke overraskende Liverpool, der har vundet alle otte ligakampe i denne sæson, som favorit søndag, selv om Manchester-klubben stadig har samme økonomiske muskler.

- Manchester United halter jo ikke efter Liverpool økonomisk. United kan sagtens matche lønninger og transferbeløb, og begge klubber er blandt er de største i verden, så det er ikke det, der gør forskellen, fortæller han.

Morten Bruun forklarer også den nuværende forskel mellem de to klubber med, at Manchester United modsat Liverpool ikke har en klart defineret spillestil og en mere eller mindre fast start-11'er.

- Sådan er det næsten altid i klubber, som har dårlige resultater. Så er man jo tvunget til at lede. Det er meget få klubber, der tør stille med det samme hold ti kampe i træk, når man ikke vinder, siger han.

Kampen fløjtes i gang klokken 17.30.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce