Annonce
Nyborg

Man vil skamfere naturen på slottes voldanlæg

Nyborg Vold
Annonce

Jeg er gammel Nyborg-“dreng” og er opvokset i Nyborg. Jeg har fulgt debatten i forhold til, at man påtænker at “modernisere” Nyborg Slot. I denne måned kom det frem, at man også vil skamfere naturen på slottes voldanlæg. Mange smukke og gamle, høje træer, skal væk.

Som gammel Nyborg-“dreng” gør det ondt i mig, når man påtænker disse tiltag. Det gør ondt i mig, fordi voldene var min legeplads som dreng, slottet var noget helt unikt - et sted som jeg ofte søgte. Et sted hvor mine tanker og fantasier om, hvordan det var dengang, fik frit spil. Slottet og voldene var og er enhver drengs drøm, et sted som mine børnebørn skal have lov til at opleve uden moderniseringer eller skamfering.

Nyborg Slot og dets volde er unikke. Det er Nyborggensernes slot og volde, ikke tilfældige turisters ejendom. Det er Nyborggensernes børns slot og volde.

Det er mig ubegribeligt, hvordan nogle politikere, en museumsdirektør, Slots- og Kulturstyrelsen, Miljø- og Fødevareklagenævnet (klageinstans, der havde besluttet sig for at stadfæste afgørelsen uden reelt at lytte til de mange indsigelser), kan beslutte at så grov en skamfering af Nyborg slot og dets volde skal finde sted. Heldigvis er sagen endnu ikke afgjort.

Man kan jo spørge sig selv om, hvorfor ovenfornævnte har besluttet, hvad de har?

Det er vigtigt at kende baggrunden for, hvorfor disse instanser har besluttet sig for at gennemføre dette. Kan det være fordi, at ovennævnte instanser gerne vil have Nyborg Slot på Unescos verdensliste over helt ekstra ordinære kulturarvsminder?

Kan det være fordi, at der sidder nogle lokalpolitikere, og en lokal museumsdirektør, der gerne vil have deres navne skrevet ind i historien? Kan det være fordi, at man tror, at der vil komme en massiv tilstrømning af turister til Nyborg? Allerede sidste år kom det frem, at Unescos komité vender tomlen ned for verdensarvsplanerne. Så hvad er grunden?

Herfra skal der lyde et rungende nej til “modernisering” og skamfering af Nyborg Slot og dets volde. Vi kan godt forstå stedet, som det er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce