Annonce
Assens

"Vi har desværre udsolgt": - Man er heldig, hvis man kan støve et feriehus op

Bureauleder Louise Skøtt Christensen fra Visit Assens fortæller, at der er godt gang i hjulene i øjeblikket. Som noget nyt kan man afhente brochurer udendørs ved indgangen til turistbureauet i Tobaksgården. Foto: Daniel Kofoed.
Flere overnatningssteder i Assens Kommune er begyndt at melde alt udsolgt i højsæsonen.
Annonce

"Fuldt booket. Vi har desværre udsolgt på dine rejsedatoer".

"Der er ingen overnatningssteder tilbage i Assens på vores website".

En søgning på et par af de mest populære bookingsider, når man er på jagt efter en seng, dyne og hovedpude den kommende uge, taler sit tydelige sprog.

- Campingpladser, hoteller, Bed&Breakfast-værter og sådan nogle begynder at melde, at alt er ved at være lejet ud i juli, siger bureauleder Louise Skøtt Christensen fra Visit Assens.

Det er ikke noget nyt, at centrum i Assens mere eller mindre er støvsuget for overnatningspladser i højsæsonen. Avisen har kun kunnet finde et enkelt værelse via udlejningstjenesten Airbnb i Assens by i den kommende uge.

Men i øjeblikket er der ekstra pres på resten af kommunen, da flere vælger hjemlige himmelstrøg - herunder Assens Kommune - som deres feriedestination.

- Feriehusene er væk. Jeg tror, man er heldig, hvis man overhovedet kan støve et op lige nu, bemærker bureaulederen.

Annonce

Råd: Kig udenfor Assens

Hun anbefaler, at man kigger lidt udenfor Assens by for at finde et sted at overnatte.

- Det kan være ude i nogle af de mindre byer, hvor der er rigtig mange hyggelige overnatningssteder, hvor der heller ikke er langt til oplevelserne, råder Louise Skøtt Christensen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får rigtig travlt. Det kan vi allerede mærke nu, og det kunne vi også for tre uger siden, hvor overnatningsstederne begyndte at melde ind, at nu var der booket ud. Min forventning er helt klart, at det bliver en supergod sæson. Vi håber bare, at den varer ved - også hen i sensommeren, fortsætter hun.

Annonce

Masser af aktiviteter

Louise Skøtt Christensen oplever, at flere tager ophold i kommunen i flere dage i træk. Samtidig er tyskerne begyndt at vise sig igen på Vestfyn.

De forskellige kulturaktører i kommunen har i nedlukningsperioden haft det hårdt, men hjælpepakker fra både staten og Assens Kommune har sat turbo på aktiviteterne henover sommeren, så kalenderen er spækket med alverdens udflugter og begivenheder for store og små.

Det være sig lystfiskerture, vandring på jordbassinerne, vinsmagning, gratis hestevognskørsel,  ture til Bågø og rundvisning på bryggeriet, nævner Louise Skøtt Christensen blandt andet.

- Ingen vidste grundet corona, hvordan sommeren ville blive, men pludselig har det gået stærkt i forhold til at få genereret nogle forskellige aktiviteter, siger hun.

- Det har overrasket mig, hvor positive folk er på trods af hele situationen, man har været i. Gæsterne er bare klar til at opleve, og det gør, at der sker noget ved vores erhverv. Det overrasker mig også, hvor mange aktiviteter der lige pludselig er kommet frem ved alle aktørerne. Vi plejer at have mange sommeraktiviteter til børn og voksne, men der er endnu flere i år, påpeger bureaulederen.

Bureauleder Louise Skøtt Christensen fra Visit Assens fortæller, at der er godt gang i hjulene i øjeblikket. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce