Annonce
Fyn

Man behøver ikke kede sig i Korup: - Vi trækker ikke folk op af stolene

Aktiv Korup har fået lov til at låne spinninglokalet hos det private fitnesscenter Sport og Fitness i Korup Idræts- & Kulturcenter. Foto: Christian Nordholt
I Korup er man selv ude om, hvis man keder sig. Der er nemlig aktiviteter dagen lang i forstaden til Odense. Det sørger lokale foreninger som Aktiv Korup og Grævlingehuset for.

I Korup behøver man ikke kede sig. Byen har et særdeles rigt foreningsliv, og hver dag er der alverdens aktiviteter - lige fra spinning til strikning.

- En by kan selvfølgelig altid udvikle sig, men hvis man ikke kan finde på noget at tage sig til herude, så har man altså skyklapper på, lyder ordene fra Bitten Sigvardt, der er formand for foreningen Aktiv Korup.

Foreningen blev stiftet i 2013, nogenlunde samtidig med at Korup Kultur- & Idrætscenter blev bygget, med tanke på, at det bare skulle være en mindre forening. I dag har foreningen 290 medlemmer.

Der er aktiviteter alle ugens dage undtagen fredag, og de fleste bliver arrangeret og afviklet af frivillige.

Denne torsdag står der cykling på programmet. Dels på spinningcyklerne hos Sport og Fitness i idrætscentret og dels på mountainbike-cykler i det kolde efterårsvejr.

Max Andersen er en af dem, der har valgt at holde sig udendørs, hvor dagens tur blandt andet er gået til stierne omkring Vollsmose.

Han peger på, at værdien af det sociale sammenhold på cykelholdet "Pedalerne" er lige så vigtig som den motion, de ældre mænd får.

- Vi taler jo om alt muligt på sådan en tur. Og vi er næsten alle sammen gode venner, siger Max Andersen, mens mændene varmer sig med de sidste dråber fra en flaske Gammel Dansk.

I spinninglokalet er der ingen, der mangler varmen. 74-årige Claus Møller har stået i spidsen for holdet igennem seks år.

- Det betyder selvfølgelig ufatteligt meget, at der er nogle aktiviteter. Man behøver i hvert fald ikke at kede sig, selvom man er stoppet på arbejdsmarkedet, siger Claus Møller.

Hos Pedalerne holder man fast i cyklingen udendørs. I disse måneder er mændene dog bevæbnet med lidt at varme sig på. Foto: Christian Nordholt

Større samarbejde

Faktisk er det lige før foreningerne konkurrerer om borgernes tid i Korup. Også Grævlingehuset, der er et aktivitetshus for ældre i Korup, tilbyder aktiviteter næsten hver eneste dag.

- Hvis vi ikke var her, ville der være mange ensomme. Der er en del ældre tilflyttere her, og de kender jo ikke et øje, så det er vigtigt at få dem med ind i fællesskabet også, siger Bodil Nielsen, der er formand for Grævlingehuset.

Det er dog ikke altid let at få byens borgere med til aktiviteterne:

- Der foregår masser af ting, men vi tager jo ikke hjem til folk og trækker dem op af stolene, konstaterer Bitten Sigvardt.

Selvom Korup har gode informationskanaler, kan det alligevel være et sejt træk at få folk ud og med til de mange aktiviteter.

For nogle år siden begyndte de derfor at arrangere Foreningernes dag, for at brede informationen om de mange tilbud. Det har dog indtil videre ikke lokket mange til, men i stedet har det åbnet op for et større samarbejde mellem foreningerne i byen. Og det er der brug for ifølge Bitten Sigvardt og Bodil Nielsen - især hvis det skal lykkes at samle borgerne og byen om aktiviteter på tværs af generationer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Annonce