Annonce
Gear

Manøvrekørsel med campingvogn

Nysgerrige er velkomne til at kigge på - blot de følger reglen: Ingen kommentarer, før du selv har prøvet ...

15 familier samles for at lære, hvordan man kommer sikkert rundt med vognen.

Det handler om manøvrekørsel, når DCU’s Kreds 3 mødes i denne weekend til stævne i Odense. Det fortæller bestyrelsens formand Greif Andreasen.

- Vi er mødtes torsdag aften, og fredag er det gået løs på Svendborgvej, hvor vi har stablet kegler op. Det handler om forskellige discipliner inden for kørsel med en campingvogn, siger han.

Blandt øvelserne er slalom mellem keglerne, der bliver sat op med en afstand, der nok skal give udfordringer.

- Mange er ikke klar over, hvor meget bagenden på en campingvogn egentlig svinger ud, men det får de mulighed for at prøve nu, siger formanden, og fortsætter:

- Så rammer man en tagrende, et træ eller et stakit, og når hjørnet bliver ødelagt, går det jo både ud over bagenden og siden, så det kan blive rigtig dyrt, siger han.

Manøvrekørslen foregår i eget tempo, og der er erfarne instruktører på pladsen. Foruden slalomkørsel mellem keglerne er der øvelser i at bakke, vende og parallelparkere. Når vogntoget skal parkeres, handler det om at klemme hele herligheden ind mellem to biler, der holder med en afstand på 16 meter.

Manøvrekørslen foregår hos Bravida, Svendborgvej 226, Odense S, som har stillet parkeringsareal til rådighed. Der blev kørt i går, og øvelserne fortsætter i dag lørdag fra klokken 9.30.

- Og nysgerrige er velkomne til at kigge forbi, men vi har en regel om, at man ikke må komme med kommentarer, før man selv har prøvet, siger Greif Andreasen, der opfordrer interesserede til at kigge forbi.

Deltagerne medbringer selv bil og spejle, mens Tarup Campingcenter stiller en vogn til rådighed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce