Annonce
Faaborg-Midtfyn

Maleri samlede købmandsslægt

Efterkommere af Mette Marie Storm og Poul Kinafarer Jacobsen hilste på hinanden i museumshaven ved Faaborg Bymuseum, inden de begav sig ud på byvandring.

Efterkommere af Poul Kinafarer besøgte Faaborg, da portrættet af storkøbmandens enke blev officielt afsløret

FAABORG: Portrættet af Poul Kinafarers enke Mette Marie Storm var gået hen og blevet et mysterium for Jan Tuxen, Kerteminde: Hvor var det mere end 200 år gamle maleri blevet af?

Gennem sin slægtsforskning havde han fundet et gammelt fotografi af maleriet - taget for over 100 år siden. Derefter endte sporet.

For et år siden skannede Jan Tuxen fotografiet ind og lagde det ud på nettet i håb om, at nogen kunne bidrage med oplysninger.

En dag modtog han en email fra en direkte efterkommer af slægten, Edward Jacobsen fra Canada, med beskeden: "I believe, I have the painting."

Edward Jacobsen er sønnesøn til en slægtning, der emigrerede til USA og tog billedet med.

I går mødtes så omkring 40 efterkommere af Mette Marie Storm og Poul Kinafarer i Faaborg.

Efterkommerne har indsamlet i alt 16.700 kroner, så portrættet af enken kunne hentes til Danmark, restaureres og skænkes til Faaborg Kulturhistoriske Museer.

Penge og billede blev i går officielt skænket museet, der kvitterede ved at invitere på blandt andet byvandring, så slægtninge fra hele landet - hvoraf flere var i Faaborg for første gang - kunne få et indtryk af den by, hvor deres forfar skabte sit handelsimperium i 1700-tallet.

- Det her er Poul Kinafarers slægt, du kigger ud over, siger Jan Tuxen og slår ud med hånden i haven ved Faaborg Bymuseum, inden museumsleder Peter Thor Andersen guider folk ud på byvandringen.

Blandt andre har slægtning Anne Merete Storm Olesen, taget turen fra København til Faaborg.

- Det er rart at føle forbindelsen til, hvor man kommer fra. Det giver en dejlig fornemmelse af rødder, siger Anne Merete Storm Olesen.

Erling Højgaard, København, er sammen med sin datter, svigersøn og barnebarnet Leo i Faaborg for første gang.

De sjusser sig frem til, at Leo må være 10. generation efter Mette Marie Storm og Poul Kinafarer.

Men hvorfor egentlig gå så meget op i at man nedstammer fra Poul Kinafarer?

- Der ligger en vis stolthed ved at være en del af slægten, svarer Erling Højgaard.

Portrættet af Mette Marie Storm kom til veje, efter at en slægtning, Jan Tuxen, havde efterlyst det på internettet. Billedet befandt sig i Canada, hvor indehaver Edward Jacobsen ikke var i tvivl om, at billedet skulle tilbage til Danmark.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce