Annonce
Middelfart

Malene og Oliver udskyder åbning af ny restaurant: - Det er træls, at det ligger i hænderne på andre

Malene Nørtoft og Oliver Tranberg er klar med brætspil og mexicansk mad og drikkelse, når tilladelser og byggeriet er på plads til den nye café Jataco. Arkivfoto: Søren Gottwald
Det bliver tidligst til januar 2021, at Malene Nørtoft og Oliver Tranberg kan betjene de første gæster i den kommende mexicanske café Jataco, der skulle været åbnet i begyndelsen af november.

Middelfart: Som mange forbipasserende i gågaden formentlig har opdaget, er den mexicanske café Jataco ikke åbnet som planlagt.

Ejerne af den kommende café, Malene Nørtoft og Oliver Tranberg, håbede ellers, at det var muligt at betjene gæster allerede fra begyndelsen af november, men det har vist sig at være for optimistisk.

Opgaven med at indhente tilladelser og omdanne butikslokalet i Algade 45, der tidligere har huset butikken Flying Tiger, har nemlig vist sig at tage længere tid end først antaget.

- Før har der været butik, og nu laver vi en café, hvilket kræver en hel masse ekstra ting. Noget af det første, der skal til, er en brandstrategi, hvilket har taget et par måneder allerede. Det er et privat ingeniørfirma, der tegner den og sender den ind til en tredjepart, som skal godkende den, og derefter skal det sendes ind til kommunen. Og det er der, sagen er lige nu, siger Oliver Tranberg og tilføjer:

- Vi sagde faktisk vores job op for snart to måneder siden, hvor vi regnede med at skulle til at bygge. Så det har været ekstremt slemt. Vi har gået herinde og forberedt alt det, vi overhovedet kan, mens vi venter på at kunne gå i gang med at bygge. Det er træls, at det ligger i hænderne på andre. Vi kan ikke rigtig gøre mere.

Annonce

Håber på januar

Oprindeligt skulle restauranten være åbnet i juni, men så kom corona. Siden er den blevet udskudt af flere ombæringer, og nu forventer Oliver Tranberg, at Jataco vil kunne betjene de første gæster i januar. Men der er stadig nogle ubekendte, hvorfor en endelig dato ikke kan meldes ud.

- Vi har sagt de seneste mange uger, at vi håber at kunne gå i gang i næste uge, og det er også det, vi håber på lige nu, altså at tilladelsen ligger der tidligt i næste uge, og byggeriet så kan gå i gang. Og det forventer vi skal tage to måneder, siger han.

Der skal etableres et køkken i stueetagen og nogle toiletter. Og så skal der laves en trappe mere op til førstesalen, hvor der vil være en afdeling med brætspil.

I alt forventes der at blive plads til 60 gæster, der vil kunne bestille blandt andet nachos, quesadillas og taco-pandekager med alt fra svinekød og rejer til kylling eller i en særlig vegansk version. Det kan skylles ned med mexicanske øl af mærkerne Corona og Modelo samt specialøl fra et mexicansk mikrobryggeri. Der vil også være sodavand fra producenten Jarritos i forskellige smagsvarianter.

Selvom der endnu ikke kan langes mad over disken, har flere kunder allerede vist deres interesse.

- Vi har fået nogle henvendelser fra folk, der ønskede at booke bord og holde julefrokoster, fordi de regnede med, at vi var åbnet. Det er rigtig fedt, at der er interesse. Men det er irriterende for dem, at de regner med, vi er åbne, når vi ikke er det, siger Oliver Tranberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce