Annonce
GOG

Maksimum-GOG: Drømmekamp efter et års mareridt

Fløjen Henrik Tilsted var i hopla i søndagens opgør i Champions League mod russiske Medvedi. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Efter at have været ude med en skade i hele sin første sæson for GOG er fløjen Henrik Tilsted på vej mod toppen. Han scorede seks gange, da GOG vandt over russiske Medvedi og dermed topper Champions Leagues gruppe D efter to runder. Dynamitkamp venter fynboerne i Rumænien på onsdag.

Håndbold: Fløjen Henrik Tilsted kom til GOG fra Mors-Thy Håndbold før sidste sæson. Men det blev kun til optræden i et par træningskampe i opstarten til sæsonen, før Tilsted var ude med alvorlige problemer i sit bækken. Det blev til en hel sæson uden kampe for fløjen - en situation, som Henrik Tilsted flere gange over for Sport Fyn beskrev som "hård" og "frustrerende" i løbet af sæsonen.

Men nu er Henrik Tilsted på vej helt ind i varmen. Fløjen var i hvert fald hot, hot med seks scoringer, da GOG sendte russiske Medvedi hjem med en nederlag på syv mål i opgøret i Champions Leagues gruppe D foran 3245 tilskuere i Jyske Bank Arena i Odense. Med sejren topper GOG gruppe D efter to runder med fire point og en flot måldifference på 16.

I det hele taget var GOG's venstre side skarp med i alt 10 mål. Emil Jakobsen leverede sålede fire scoringer.

Det var da også en storsmilende Henrik Tilsted, som Sport Fyn mødte få minutter efter opgøret.

- Det er drøm efter en hård tid, konstaterede Tilsted, og han tilføjede:

- Det var fantastisk at levere så godt på den her store scene, når man har været ude så længe. Det var en stor succes-oplevelse, og den tager jeg med videre og håber, at jeg også kan bringe ind i holdets kommende kampe.

- Føler du, at du er kommet dig helt over skaden?

- Ja, jeg føler, jeg kan spille 100 procent. Der er altid noget - en lille ømhed. Det er ikke noget, der bekymrer - det har noget med doseringen af træningen i det daglige at gøre. I kampene er jeg 100 procent.

Annonce

GOG-Chekhovskie Medvedi 38-31 (20-15)

Champions League gruppe D

Kampens gang: 4-2, 5-2, 10-6, 13-11, 18-13, (20-15), 24-20, 25-23, 29-25, 32-26, 36-29, 38-31.


Mål:
GOG: Lasse Møller 6, Henrik Tilsted 6, Mathais Gidsel 5, Stig-Tore Moen Nilsen 4, Oscar Bergendahl 4, Emil Jakobsen 4 (1), Frederik Bo Andersen 3, Josef Pujol 2, Odinn Thor Rikhardsson 2, Arnar Freyer Arnarsson 1, Emil Lærke 1.
Medvedi: Sergei Kosorotov 5, Igor Karlov 4, Dimitrii Kiselev 4 (3), Denis Vasilev 3, Timofei Maslennikov 2, Victor Furtsev 2, Dimitriy Kornev 2, Roman Ostashchenko 2, Alexander Kotov 2, Pavel Andreev 2, Kirill Kotov 2, Dimitrii Santalov 1.

Bedste spiller:
GOG: Søren Haagen.
Medvedi: Dmitriy Pavlenko (også i målet).

Udvisninger:
GOG: 7.
Medvedi: 5.

Dommere: Amar Konjicanin og Dino Konjicanin, Bosnien-Hercegovina - stærk præstation.

Tilskuere: 3245.

GOG’s næste kamp: Onsdag den 23. september, kl. 18.00: Bucuresti (Rumænien)-GOG.

Snedige indspil til stregen

GOG er et bedre - og ikke mindst bredere - hold end Medvedi. Også selv om gæsterne i perioder bed godt fra sig. Ikke mindst i starten af anden halvleg, hvor russerne lykkedes rigtig mange gange med deres favoritmenu, nemlig snedige indspil til stregen.

Efter at have ført med fem mål ved pausen mistede GOG noget momentum i starten af anden halvleg, og efter ni minutter af halvlegen var russerne kun nede med et enkelt mål - 23-24. Det var i en periode med nogle dumme udvisninger til hjemmeholdet og med for mange brændte chancer på oplagte scoringsmuligheder.

Men man sad uden for banen alligevel med en følelse af, at det ikke kunne gå galt for GOG. At fynboerne i perioder ikke spillede sig helt ud. Og lidt som ventet trak hjemmeholdet komfortabelt fra i kampens afslutning.

Haagen var jokeren

GOG-cheftræner Nicolej Krickau havde en joker i ærmet fra opgørets start. I sæsonens øvrige kampe har GOG haft sin unge islænding, Viktor Gisli Hallgrimsson, på mål fra start. I Jyske Bank Arena var 45-årige Søren Haagen en del af startsyveren. Og egentlig ganske naturligt, idet Haagen har en stor styrke på skud udefra. Og Medvedi har altså gode skytter.

Og Søren Haagen leverede klasse - specielt i første halvleg, hvor Sport Fyn talte et dusin gode redninger. Blandt andet en på et straffekast. Hallgrimsson stod i målet i opgørets sidste 12 minutter.

- Søren har jo erfaringer med at spille mod russere helt tilbage fra 1980'erne, tænker jeg. Derfor var det oplagt at prøve ham i dag konstaterede Nicolej Krickau med et smil, og han fortsatte:

- I starten af anden halvleg havde vi lidt problemer. Blandt andet kom vore back-spillere til at flagre for meget. Og så fik vi nogle dumme udvisninger - det kan man ikke tåle i Champions League. Det er læren af i dag. Men grundlæggende er jeg tilfreds. Men Medvedi er altså et helt andet hold på hjemmebane.

Det russiske hold havde i øvrigt en vanskelig rejse til Danmark med problemer med flyene, så holdet først landede i Billund søndag formiddag. Medvedi skulle ellers have været på Fyn allerede lørdag aften.

Stillingen i gruppe D

Stillingen i Champions Leagues gruppe D:

1. GOG 2 kampe 4 point (16)

2. Bucuresti 2 kampe 3 point (3)

3. Wisla Plock 2 kampe 2 point (2)

4. Medvedi 1 kamp 2 point (-5)

5. Schaffhausen 2 kampe 1 point (-4)

6. IFK Kristianstad 2 kampe 0 point (-12)

De to bedste i gruppen går videre.

Tredje runde:

25. september: Bucuresti-GOG

29. september: Plock-Kristianstad og Schaffhausen-Medvedi

Ingen kniv for struben

Vitaly Ivanov, assistenttræner i Medvedi, lovede en helt anden kamp i Rusland.

- Vi vil stå bedre i forsvaret på hjemmebane. Vi vinder den kamp, lød det således fra Ivanov.

På onsdag skal GOG spille det, der allerede ligner en nøglekamp i gruppe D - i Rumænien mod Bucuresti, der er nummer to i gruppe D.

- Sejren over Medvedi betyder, at vi ikke har kniven for struben i Rumænien. Vi vil gerne vinde dernede, men vi ved også, at Bucuresti er et meget velspillende hold på hjemmebane, lød det fra Nicolej Krickau.

Man kunne bestemt ikke mærke på Søren Haagens indsats, at han i fredags fik en bold i hovedet under træningen og pådrog sig to små ridser i venstre øje. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Det var en glad GOG-trup efter sejren. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Vladimir Maksimov, russisk håndboldlegende, i et frustreret øjeblik. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
GOG-cheftræner Nicolej Krickau virker ikke helt tilfreds lige her. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
3245 så GOG spille mod Medvedi i Jyske Bank Arena i Odense, søndag. GOG spiller alle sine hjemmekampe i Champions Leagues gruppe D i arenaen. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Odense Q på pokaltogt efter lussing

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce