Annonce
Nordfyn

Makkerpar står bag det første grundkøb i Fionaparken: - Vi er på ingen måde skræmt

Søren Kildegaard (tv) og Mikael Schibler på deres byggegrund i Fionaparken. Makkerparret glæder sig til at være med til at udvikle Bogense med de otte rækkehuse, de ønsker at opføre. Foto: Emil Hermann
Mikael Schibler og Søren Kildegaard ser frem til at skulle opføre de første boliger i Fionaparken i Bogense. Køberne ønsker at bygge otte rækkehuse af varierende størrelser.

Bogense: Nu er der gået hul på den berømte byld. På næsten tre år er der ikke blevet solgt en eneste byggegrund i Fionaparken i Bogense, men nu slutter byggetørken.

Makkerparret Mikael Schibler og Søren Kildegaard har købt en projektgrund på 1946 kvadratmeter og ønsker at opføre otte rækkehuse af varierende størrelser fra 79 til 96 kvadratmeter. Hver boligenhed får en mindre have, og der udføres desuden et fælles gårdmiljø med redskabsskur.

- Bogense er en spændende by med masser af aktiviteter året rundt, og byen har et hyggeligt maritimt miljø omkring havnen. Grunden har en rigtig god placering i forhold til både skole, institutioner og gågademiljøet, fortæller køberne.

Michael Schibler er indehaver af en tømrervirksomhed i Odense og Søren Kildegaard er entreprenør i Guldbjerg udenfor Bogense, hvor han også bor.

- Vores specialitet er at opføre rækkehuse, og det passer egentlig godt ind i det område her. Rækkehusene i et plan vil både være henvendt til yngre, børnefamilier og ældre. Prislejet kender vi ikke endnu, da vi ikke har lagt os fast på det, oplyser Mikael Schibler.

Makkerparret er ikke nervøse over, at der ikke er solgt en eneste grund i Fionparken på næsten tre år.

- Nogen skal jo være de første, og vi er på ingen måde skræmt, påpeger de.

Annonce

Nogen skal jo være de første, og vi er på ingen måde skræmt.

Mikael Schibler og Søren Kildegaard, købere af grund i Fionaparken.

Lokalplan på vej

Ingen af rækkehusene er endnu udlejet, men Mikael Schibler og Søren Kildegaard er fortrøstningsfulde.

- Mens lokalplanarbejdet står på vil vi måske kunne tilpasse størrelsen og indretningen på husene, da vi formoder, at folk vil henvende sig i forbindelse med den her omtale, siger Mikael Schibler.

Teknik- og Miljøudvalget gav den 11. september tilladelse til, at der kan sættes gang i arbejdet med at udarbejde en lokalplan for grunden. Lokalplanen behandles som en såkaldt "B-lokalplan". Denne kategori af lokalplaner har en forholdsvis hurtig sagsgang, og dermed kan man imødekomme et ønske fra bygherren om, at der sættes gang i projekteringen hurtigst muligt.

Glad borgmester

Borgmester Morten Andersen (V) er naturligvis glad for, at kommunen har fået solgt den første byggegrund i Fionaparken. Og flere salg kan meget vel snart være på vej.

- Det er selvfølgelig rigtig godt. Vi har ventet på, at der skulle komme hul på bylden, og jeg har jo tidligere i avisen underholdt med, at interessen var der, samt at den også har været stigende. Men jeg har i bund og grund ikke kunnet komme og vise det, som jeg kan vise i dag - nemlig at den første grund er solgt. Og nu skal flere købere nok begynde at følge efter, og der er også yderligere interesse for andre dele af projektgrundene, oplyser Morten Andersen.

Der er tale om 14 byhus- og fire projektgrunde, som kan erhverves af Nordfyns Kommune.

Borgmester Morten Andersens begejstring var ikke svær at få øje på. 26 millioner kroner har projektet i Fionaparken kostet Nordfyns Kommune siden købet af Fionagrunden i 2014. Foto: Emil Hermann
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce