Annonce
Odense

Magtesløst offer for gruppeoverfald: - Jeg blev nok ramt 80-90 gange af slag og spark

Sagen ved Retten i Odense fortsætter fredag samt tirsdag og onsdag i næste uge. Foto: Robert Wengler

Det 15-årige offer for et voldsomt overfald på Abildgårdskolen ved Vollsmose i sommer har torsdag vidnet i retssagen, hvor seks unge er tiltalt. Vidnet fortalte om trusler, byger af slag og spark mod ham og peberspray i øjnene.

I retssagen mod seks 16-17-årige drenge er offeret for overfaldet netop nu ved at afgive sin vidneforklaring.

Den 15-årige har detaljeret gennemgået forløbet og fortalt, hvordan han blev udsat for vold og trusler, og at han ikke havde mulighed for at komme væk.

- Jeg bliver skubbet op af en væg og kan ikke gøre noget, for de er så mange. Jeg bliver trampet på og slået af flere personer, mens jeg ligger ned. Jeg prøvede bare at beskytte mit ansigt.

Annonce

Ifølge anklageskriftet stod volden på i 40 minutter om aftenen den 20. juli. Den 15-årige selv vurderer, at han under episoden blev ramt 80-90 gange af knytnæveslag, lussinger, spark og tramp.

Kastede tis og grinede

Bagefter fik han hældt en ildelugtende væske ud over sig:

- De bakker alle sammen en meter eller to tilbage, og så får jeg hældt noget ud over mig fra et plastikkrus. Det lugter af urin, og de griner alle sammen.

Gerningsmændene var ifølge vidnet selv klar over, at de havde overfaldet ham foran overvågningskameraerne. Han fik derfor besked på ikke at gå til politiet.

- Hvis du melder os, kommer vi og stikker dig ned.

Peberspray i øjnene

Offeret blev også udsat for peberspray, fortalte han.

- Jeg kan slet ikke se noget. Mine øjne svier så meget, og jeg har ondt.

Det lykkedes ham at stavre af sted og slippe væk over til B1909’s boldbaner, hvor han skyllede øjnene ved en vandhane.

Her kom den store gruppe af personer dog tilbage, fortalte vidnet.

Tvunget til at gå nøgen

I forvejen var hans trøje flået af, og hans t-shirt rykket midtover. Alligevel fik han her besked på, at han skulle gå nøgen hjem. En af gerningsmændene havde et knojern på fingrene, og han turde ikke andet end at adlyde, fortalte han.

- Jeg trak mine shorts og underbukser ned om anklerne og gik væk. Der stod tre af dem med deres telefoner og filmede det, sagde den 15-årige.

Først efter 100 meter turde han trække bukserne op og løbe væk.

Den 15-årige er stadig i behandling i børn- og ungepsykiatrien på OUH. Han fortalte i retten, at han jævnligt har angstanfald, har hovedpine hver dag og dagligt må tage smertestillende.

De tiltalte nægter sig skyldige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce