Annonce
Odense

Magtesløst offer for gruppeoverfald: - Jeg blev nok ramt 80-90 gange af slag og spark

Sagen ved Retten i Odense fortsætter fredag samt tirsdag og onsdag i næste uge. Foto: Robert Wengler

Det 15-årige offer for et voldsomt overfald på Abildgårdskolen ved Vollsmose i sommer har torsdag vidnet i retssagen, hvor seks unge er tiltalt. Vidnet fortalte om trusler, byger af slag og spark mod ham og peberspray i øjnene.

I retssagen mod seks 16-17-årige drenge er offeret for overfaldet netop nu ved at afgive sin vidneforklaring.

Den 15-årige har detaljeret gennemgået forløbet og fortalt, hvordan han blev udsat for vold og trusler, og at han ikke havde mulighed for at komme væk.

- Jeg bliver skubbet op af en væg og kan ikke gøre noget, for de er så mange. Jeg bliver trampet på og slået af flere personer, mens jeg ligger ned. Jeg prøvede bare at beskytte mit ansigt.

Annonce

Ifølge anklageskriftet stod volden på i 40 minutter om aftenen den 20. juli. Den 15-årige selv vurderer, at han under episoden blev ramt 80-90 gange af knytnæveslag, lussinger, spark og tramp.

Kastede tis og grinede

Bagefter fik han hældt en ildelugtende væske ud over sig:

- De bakker alle sammen en meter eller to tilbage, og så får jeg hældt noget ud over mig fra et plastikkrus. Det lugter af urin, og de griner alle sammen.

Gerningsmændene var ifølge vidnet selv klar over, at de havde overfaldet ham foran overvågningskameraerne. Han fik derfor besked på ikke at gå til politiet.

- Hvis du melder os, kommer vi og stikker dig ned.

Peberspray i øjnene

Offeret blev også udsat for peberspray, fortalte han.

- Jeg kan slet ikke se noget. Mine øjne svier så meget, og jeg har ondt.

Det lykkedes ham at stavre af sted og slippe væk over til B1909’s boldbaner, hvor han skyllede øjnene ved en vandhane.

Her kom den store gruppe af personer dog tilbage, fortalte vidnet.

Tvunget til at gå nøgen

I forvejen var hans trøje flået af, og hans t-shirt rykket midtover. Alligevel fik han her besked på, at han skulle gå nøgen hjem. En af gerningsmændene havde et knojern på fingrene, og han turde ikke andet end at adlyde, fortalte han.

- Jeg trak mine shorts og underbukser ned om anklerne og gik væk. Der stod tre af dem med deres telefoner og filmede det, sagde den 15-årige.

Først efter 100 meter turde han trække bukserne op og løbe væk.

Den 15-årige er stadig i behandling i børn- og ungepsykiatrien på OUH. Han fortalte i retten, at han jævnligt har angstanfald, har hovedpine hver dag og dagligt må tage smertestillende.

De tiltalte nægter sig skyldige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];