Annonce
Odense

Magnussen-succes baner vejen: Odense bliver Formel 1-by

Kevin Magnussens succes smitter nu for alvor af på Danmark.

Vær opmærksom på, at dette er en aprilsnar.

En heldig kombination af sportslig succes og erfaring med vejarbejde sikrer Odense et arrangement i verdensklasse.

Om præcis et år lægger Odense asfalt til det første Formel 1 grandprix-løb på dansk grund.

Det vil det internationale motorsportsforbund, FIA, i dag afsløre på et pressemøde i forbindelse med det netop overståede Malaysia Grand Prix hvor danske Kevin Magnussen med en 9. plads igen gjorde sig godt bemærket i verdens hurtigste bilklasse.

Netop Magnussens store succes er årsag til, at Danmark er blevet tildelt et formel 1-løb, og når valget faldt på Odense skyldes det en række sammentræf.

Annonce

Trafik og teknik

Først og fremmest har Odense Kommune på grund af de kommende års store byomlægning opbygget et stort sikkerhedsberedskab til at afvikle trafikken på veje, der ikke er beregnet til det.

Desuden kan de store mængder asfalt, der fjernes fra Thomas B. Thrige genbruges som vejbelægning for formel 1-løb.

- Asfalten er af så fin kvalitet, at den blot skal opvarmes og blandes med pulveriseret gummi fra kasserede bildæk, som vi har mange af på vores genbrugsstationer. Så vil belægningen kunne sikre vejgreb ved hastigheder op til 340 km/t, oplyser professor Henning Juhl fra Vejteknisk Institut, SDU, hvor man har udviklet teknikken.

Men hvordan sikrede Odense sig et så stort arrangement?

- Takket være Kevin Magnussen ved FIA, at vi har gode racerkørere i Danmark. Men den afgørende faktor var, at vi med et vel overstået Melodi Grand Prix har vist for hele verden, at Odense er Danmarks grandprix-by nummer 1, siger en glad Harry Gangidén, der netop i dag er tiltrådt som eventchef i Odense.

Gennembrud for Ring 3

For at bilerne kan opnå maksimal fart, fremskynder kommunen projekteringen af den 6,4 kilometer lange Ring 3 Vest. Den skal gå fra motorvejen syd for Odense, gennem den nyplantede Elmelund Skov, vest om Villestofte, over Stavis Å og med et stort sving syd om Næsbyhoved-Broby.

Ring 3 Vest vil udgøre over halvdelen af den 14,4 km lange rundstrækning, der skal gennemkøres 50 gange. Resten af formel 1-løbet vil kunne afvikles på det eksisterende vejnet, ganske som ved Monaco Grand Prix, oplyser Odense Kommune.

Nyborgvej bliver opløbss­trækning, og de lange blokke kendt som ”Kilometerhusene” skal derfor fjernes eller ombygges for at give plads til en tribune med 80.000 tilskuere.

aprilsnar

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce