Annonce
Sport

Magnus Landin starter på bænken i mulig skæbnekamp

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Efter en skade i foden er Magnus Landin endnu ikke klar til at spille en fuld håndboldkamp.

Fløjspilleren Magnus Landin blev onsdag morgen skrevet ind i den danske landsholdstrup ved EM, men han bliver ikke smidt i ilden fra start i kampen mod Rusland.

Den 24-årige Kiel-spiller begynder opgøret på bænken, mens Magnus Bramming starter på venstrefløjen mod Rusland, fortæller Danmarks assistenttræner, Henrik Kronborg.

- Magnus Landin kan ikke spille fuldt i 60 minutter, men vi vil gerne have ham i spil efter 10-15 minutter. Det skulle også gerne betyde, at vi skulle få en anelse bedre struktur på vores kontraspil, hvis vi kan stå ordentligt defensivt, siger Kronborg.

Landin har kæmpet for at blive klar, efter at han pådrog sig en skade i den ene fod i Golden League-kampen mod Norge en uge før EM-premieren.

Tirsdag aften gennemgik han en fysisk test, da landsholdet trænede i Baltiska Hallen i Malmø, og han fik grønt lys til at spille. I hvert fald en del af kampen.

I de første to gruppekampe mod Island og Ungarn har landstræner Nikolaj Jacobsen kun rådet over Magnus Bramming, der er det sædvanlige tredjevalg på venstrefløjen.

Årsagen er, at Danmark må undvære langtidsskadede Casper U. Mortensen ved EM.

I Landin og Mortensens fravær har Bramming grebet chancen og blev dansk topscorer i kampen mod Ungarn med seks mål.

Men Nikolaj Jacobsen har ikke lagt skjul på, at Landin, som også har store defensive kvaliteter, har været savnet.

Det er slet ikke sikkert, at Danmark har noget at spille for, når de går på banen mod Rusland onsdag aften.

Efter nederlag til Island og uafgjort mod Ungarn er danskerne under stort pres. Island og Ungarn tog hul på deres kamp klokken 18.15, og formår Island ikke at vinde, er EM slut for Danmark.

Skulle islændingene til gengæld gå hen og vinde, kan Danmark gå videre til mellemrunden med en sejr over Rusland. Danmarks kamp mod russerne går i gang klokken 20.30.

- Lige nu har vi bare et dansk omklædningsrum og en masse tilskuere, der håber rigtig meget på Island, så vi stadig har chancen for selv at kunne afgøre tingene, siger Henrik Kronborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce