Annonce
Sport

Magnus Cort: Nu vil jeg ekstra gerne til Touren i 2021

Magnus Cort vandt en etapesejr i Tour de France sidste år. Det var den første danske etapesejr i løbet i ni år.

Sprinteren drømmer om at være med på startlisten, når Tour de France afvikler tre etaper i Danmark i 2021.

Den danske cykelrytter Magnus Cort (Astana) glæder sig over, at verdens største etapeløb, Tour de France, i 2021 starter med tre etaper på dansk jord.

Den 26-årige danske sprinter drømmer om at få muligheden for en stor etapesejr på hjemmebane. Det skriver han i en sms til TV2 Bornholm.

- Det er jo en af de allerstørste sportsbegivenheder i verden, så det er helt sikkert en kæmpe stor ting. Det er selvfølgelig noget, som gør, at jeg ekstra gerne vil med til touren i 2021.

- Jeg forventer, at det er noget, som vil skabe mere opmærksomhed på cykling hos danskerne og ikke kun på Touren, og det vil helt sikkert være godt for dansk cykling i det hele taget, skriver Magnus Cort.

Sidste år viste han sit værd på den helt store scene, da han vandt 15. etape i Tour de France. Det var den første danske etapesejr i løbet i ni år. Tidligere har han også sprintet sig til to etapesejre i Vueltaen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce