Annonce
Odense

Magnetfiskeren Dorthe haler ragelsen op: - Det er utroligt, hvad folk smider i åerne

Flere forbipasserende gjorde kortvarigt ophold for at se, hvad det dog var Dorthe Østerlund Knudsen egentlig havde gang i. Foto: Kristian Isaksen
Sidespejle, motordele, kapsler, mobiltelefoner, pengeskabe - listen bliver ved. Odenses vandløb er fyldt med metal, som blandt andre Dorthe Østerlund Knudsen forsøger at fiske op.

Højby/Lindved: Gangbroen, der fører fra Højby til Lindved, er ikke umiddelbart det optimale sted for fiskeri.

Derfor stoppede flere forbipasserende da også op og lod blikket glide fra kvinden med snøren i hånden og ned til Lindved Å, der strømmer igennem her.

Mærkværdigt syn.

Annonce

Man måtte håbe, at fangsten ikke var alt for omfangsrig og genstridig, for også metoden forekom særegen. Ingen stang og intet net. Kun en snøre med en blank metalgenstand for enden, hvor der burde være en krog.

Et kig ned i spanden ved siden af "fiskeren" fortalte en historie, der ledte spørgsmålene imod et svar.

Kapsler, et sidespejl og andre genstande af ukendt oprindelse fyldte ud. Ikke så meget som en rød reje.


Der blev postet billeder fra Australien og Holland, hvor der blev fanget alt fra mobiltelefoner til scootere. Det var imponerende - og selvfølgelig skidt. Jeg tænkte, at jeg kunne bruge min tid i naturens tjeneste ved selv at prøve det af

Dorthe Østerlund Knudsen


Hvad laver du?

- Jeg fisker efter metal. Det hedder magnetfiskeri, forklarer Dorthe Østerlund Knudsen, kvinden med snøren.

Er du sendt ud af kommunen?

- Nej, nej. Det her gør jeg bare af interesse. Du vil ikke tro, hvad folk smider i åerne, som forurener og generer dyrelivet. Jeg tænkte, jeg ville forsøge at hale noget af det op.

I naturens tjeneste

Dorthe Østerlund Knudsen er i øjeblikket sygemeldt med angst og depression. Det er som medicin for hende at komme ud i naturen, men på det seneste har hun savnet lidt action.

Som sygemeldt skal man stadig have dagene til at gå og Dorthe Østerlund Knudsen kan godt lide at komme ud i naturen. Med magnetfiskeriet kan hun samtidigt gøre en god gerning for naturen. Foto: Kristian Isaksen

- Jeg er meget kreativ og samler ting i naturen og laver nyt ud af dem. Men det kan blive lidt ensformigt. For et halvt års tid siden stødte jeg på magnetfiskeri første gang i en facebookgruppe. Der blev postet billeder fra Australien og Holland, hvor der blev fanget alt fra mobiltelefoner til scootere. Det var imponerende - og selvfølgelig skidt. Jeg tænkte, at jeg kunne bruge min tid i naturens tjeneste ved selv at prøve det af. Det er anden gang, jeg står her, siger magnetfiskeren, og peger ned imod bredden, hvor mere af dagens fangst ligger.

En jernstang og noget fra en motor. Begge brune af rust.

- Jeg kunne ikke få dem op. De var for store.

Det er alligevel vildt, at der ligger så meget lige her på dette smalle sted. Det fortæller jo en historie om, hvor omfattende mængden af metal er. Hvad tænker du om det?

Fangsten, da avisen ankom. Foto: Kristian Isaksen


- At det er noget svineri. Jeg kan ikke se, hvorfor det skal lande her. Hvis man vil skille sig af med affaldet, er det bedre, det bliver stående på land, hvor nogen kan komme og fjerne det. Allerbedst er det selvfølgelig, hvis man bare bruger skraldespanden eller genbrugsstationen.

Skal du andre steder hen i byen?

- Ja, det kunne sagtens tænkes. Jeg er også allerede i gang med at købe nye magneter, der kan tiltrække mere og holde på mere vægt. Man fisker jo lidt i blinde, så det er vigtigt med noget godt udstyr, smiler hun.

Vil du vide mere om magnetfiskeri, kan du blive medlem af facebookgruppen Magnetfiskeri Danmark, hvor brugerne deler deres oplevelser og gerne bidrager med fifs.

Her kan man blandt andet se, hvor meget ragelse der hives op af havnen og Odense Å - cykler, pengeskabe, patroner og meget andet.

Fangsten efter sidste genstand var halet op. - Nogle børn kom forbi og syntes, det var vældigt spændende, hvad jeg lavede så de begyndte at hjælpe med. Jeg endte med at få alt muligt andet affald også. Foto: Dorthe Østerlund Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce