Annonce
Kerteminde

Magissa betyder 'heks' eller 'klog kone': Maiken har åbnet klinik i Munkebo

Klinikken Magissa drives af Maiken Kjeldsen, der også driver Fyns Zoneterapeutskole. Foto: PR
Maiken Kjeldsen står bag Magissa i Munkebo Bycenter. Her tilbyder hun akupunktur, zoneterapi og massage.

Munkebo: Maiken Kjeldsen har netop åbnet klinikken Magissa i Munkebo Bycenter, hvor hun tilbyder akupunktur, zoneterapi og massage.

I foråret 2015 overtog hun Fyns Zoneterapeutskole i Odense og har siden da fungeret både som skoleleder og en af hovedunderviserne på skolen. Samtidig med skolen har hun også drevet klinikken Magissa fra skolens lokaler i Odense.

Fyns Zoneterapeutskole har dog som mange andre Odense-virksomheder, der er meget afhængige af bilister udefra, lidt under faldende kundetal.

Det tog hun derfor konsekvensen af og flyttede Fyns Zoneterapeutskole. Fra 1. maj drives den nu kun fra Svendborg.

For Maiken Kjeldsen betød det også, at hun skulle finde andre kliniklokaler, og valget er faldet på Munkebo, hvor hun selv bor.

Annonce

Fagligt aktiv

Maiken Kjeldsen støtter, at alternative behandlere skal være ordentligt uddannede for at sikre en god klientbehandling.

Hun er bestyrelsesmedlem i Praktiserende Akupunktører, der arbejder for, at akupunktører minimum skal have tre års uddannelse bag sig.

I klinikken har Maiken Kjeldsen af samme grund flere gange afviklet små projekter inden for forskellige lidelser med typisk mellem fire til 10 projektdeltagere.

- Jeg har været ansat omkring 20 år på OUH og har arbejdet som forskningssekretær på både Kræftafdelingen og Reumatologisk Afdeling. Jeg er blevet skolet til, at der gerne skal være dokumentation og ballast bag, når man siger, at en behandling har en given virkning og effekt, siger Maiken Kjeldsen.

Magissa er græsk og betyder "heks" eller "klog kone".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce