Annonce
Odense

Magiske Dage: Kulturrådmand opfordrer flere lokale til at lege med

- Det frivillige og det lokale engagement er en del af, ja, magien og sjælen, og det skal vi bevare, mener kulturrådmand Jane Jegind (V) om Magiske Dage Odense. En festival, hvor hun selv lægger frivillige timer i tryllestavsproduktionen i Trædrejerens Værksted. Privatfoto

Magiske Dage Odense - den tidligere Harry Potter Festival - vokser og er i år nået rekord mange gæster. Men selv om opgaverne er ved at være for store til bibliotekernes hænder, må festivalen ikke blive for professionaliseret, mener kulturrådmand Jane Jegind (V). Hun håber, flere lokale vil lege med.

Hun er selv bidt af magien. Og de seneste tre år har hun sammen med sin mand lagt frivillige ferietimer i Trædrejerens Værksted, hvor der igen i år blev slået rekord og måtte meldes udsolgt: 1791 tryllestave blev drejet.

Kulturrådmand Jane Jegind (V) er både personligt og politisk begejstret for Magiske Dage Odense og håber, at festivalen trods vokseværk og publikumrekord på 15.000 mennesker kan holdes på lokale og til dels frivillige hænder.

- Køber man professionelle ind, der skal lave events, så forsvinder der noget af det særlige ved festivalen, mener hun.

- Det frivillige og det lokale engagement er en del af, ja, magien og sjælen, og det skal vi bevare.

Rådmanden håber derfor, at endnu flere også forretningsdrivende vil bidrage i de kommende års Magiske Dage.

- Vi har set i år, at flere har leget med. Arkaden, Storms Pakhus. Og så har Cityhuset lagt gratis lokaler til, ligesom advokater har givet sponsorater. Det er alt sammen afgørende for, hvor stor festivalen kan blive. For bibliotekspersonalet kan ikke nå mere, siger Jane Jegind.

Annonce

En perle for byen

Blandt de nye samarbejdspartnere i den netop overståede festival er Odense Teater. De lagde hus til Magiske Dages værksted med ansigtsmaling og havde selv arrangeret en uhyggelig tur rundt på teateret, hvor gæsterne blev ledt ned i orkestergraven, bag scenen, ind i røgfyldte rum, forbi spøgelser og skeletter for at finde kodeordet, der kunne låse den magiske dør op.

Og det engagement har teateret ikke fortrudt, fortæller Julie Lindegaard, der er kommunikations- og salgschef på Odense Teater.

- Det er helt vildt. Den festival er virkelig en perle for byen, mener hun.

- Det er super dygtige folk, der står bag, og det er vildt imponerende, så meget folk går op i at klæde sig ud, og at så mange kommer til byen udefra. Vi havde i hvert fald 2000 mennesker forbi - også folk, der ikke havde været på teateret før. Folk stod i kø, inden vi overhovedet åbnede, og der var hele tiden mennesker.

Julie Lindegaard satser derfor på, at Odense Teater også næste år er aktive i Magiske Dage Odense.

- Som udgangspunkt vil vi meget gerne være med, for vi mener, teateret har en vigtig rolle i at bakke op om den slags initiativer - ligesom vi også gør med HCA Festivals.

- Men det afhænger selvfølgelig af, om det kan passe ind med vores teaterproduktioner, der er vores kerneopgave.

Lidt noget pjat

Jane Jegind og hendes mand, derimod, har pakket Trædrejerens Værksted ned for i år med den klare ambition igen at pakke det ud til næste års festival. Også selv om Harry Potter ikke længere må spille hovedrollen.

- Vi har skullet ændre lidt på historiefortællingen, men børn og voksne har leget lige så meget som de andre år, fortæller hun.

- Nogle har kommenteret, at de synes, det lidt er noget pjat, at Harry Potter-universet ikke længere må bruges, men vi har kun fået positiv respons fra folk. Flere har rost festivalen for så hurtigt at kunne tilpasse sig.

- Magi og troldmandskraft har en god genklang hos både børn, unge og voksne, og man kan derfor mødes om det univers på tværs af aldre, mener Jane Jegind.

- I vores familie blev vi grebet af det, da vi læste Harry Potter højt for vores datter. Der er noget fascinerende over bare at bruge fantasien og leve sig ind i det univers.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce