Annonce
Odense

Magiske Dage er i gang: Magien er stadig en magnet

Victor og Albert Kuzcon fra Helsinge hyggede sig i "Magisk Smykkeværksted". De var også godt tilfredse med deres souvenir fra "Trædrejerens Værksted". Foto: Simon Staun
Torsdag lettede Magiske Dage Odense med et væld af kreative værksteder på Farvergården, hvor børn og voksne kunne skræddersy deres egen kappe, folde drager i pap eller lave farverige smykker.

Hvis man altid har drømt om at kreere sin egen kappe, skal man gæste "Madam Dortheas Kappeværksted" på 1. sal af Farvergården de kommende dage. Her er der kyndig hjælp til at sørge for den rigtige mundering til Magiske Dage, hvor Harry Potter-påklædning stadig fylder godt, selv om den berømte trolddrengs navn er tryllet bort fra festivalnavnet.

Samtlige borde og symaskiner er optaget tidligt torsdag eftermiddag, hvor der måles ud, klippes, syes og prøves til den store guldmedalje. Og det er langt fra kun fynske gloser, der ryger hen over bordene i kappeværkstedet. Kvaliteten af kapperne er åbenbart så eminent, at gæster fra nær og fjern er rejst til for at sikre sig et eksemplar.

Otteårige Esther Aggerholm Schuh er kommet helt fra Kolding. Muligvis på flyvende kost. Hun holder godt øje med sin mor, der overlades det ærefulde hverv at klippe stoffet ud i den perfekte størrelse.

Der er flere unge troldpiger og drenge fra det jyske kontinent. På etagen over os i "Dragens Hule" er ligeledes otteårige Marius Munch Chapelle inde for at besigtige det berygtede dragehoved, som man kan lade sig fotografere med. Hvis man tør … Det gør Marius, som måske får hjælp af sin sorteringshat med funklende stjerner.

Annonce
Der er venteliste på kappeværkstedet, hvor der er kyndig hjælp at hente. Foto: Simon Staun

Som at træde ind i en filmkulisse

Selv om der er pyntet op med edderkoppespind og vimpler blegner de to etager lidt i sammenligning med "Magisk Smykkeværksted" i det gamle frølager i stueetagen. Det føles som at træde ind i en filmkulisse med ild i kaminen, gamle malerier på væggene og en stemningsfuld, dæmpet belysning.

Der er lang kø for at komme ind, og det forstår man godt. Det emmer af magi ved de mange borde, hvor drenge og piger i alle aldre koncentrerer sig om at fylde perler, sølvstøv og guldvæske ned i små beholdere, som lukkes og hænges i en sort lædersnor.

To brødre fra Helsinge på Nordsjælland sidder med en kirurgs præcision og pipetter. Det er deres første besøg på Magiske Dage efter et langt tilløb. Victor på 11 år har i årevis drømt om at besøge Harry Potter-festival, men først i år er det lykkedes at komme af sted.

- Jeg har interesseret mig for Harry Potter, siden jeg var fire år. Min mor har læst alle bøgerne højt for mig, og jeg har set alle filmene. Jeg har ønsket mig Harry Potter-ting til fødselsdage og jul lige siden. Mønter, tryllestave og kapper. Jeg har også selv lavet tryllestave, siger Victor Kuzson, mens han putter en magisk blå væske ned i sin lille glasbeholder.

Hans lillebror på fem år, Albert, hiver den tryllestav frem, som han fik drejet forinden på "Trædrejerens Værksted".

- Den her er helt specielt lavet til mig. Der er et dragehjerte indeni, fortæller Albert begejstret og tilføjer, at der inde i Victors gemmer sig Harry Potters Føniksfjer.

Læs programmet for Magiske Dage på www.magiskedageodense.dk

Man kunne mobilepaye eller betale med kontanter for at veksle til magiske penge. Foto: Simon Staun
Esther Aggerholm Schuh på otte år fra Kolding holder øje med sin mor, der klipper stof ud til en kappe. Foto: Simon Staun
Marius Munch Chapelle på otte fra Silkeborg er slet ikke bange for dragen i ”Dragens Hule”. Foto: Simon Staun
Langt hovedparten af børnene på Farvergården var klædt i de karakteristiske Harry Potter-outfit. Foto: Simon Staun
Man skal ikke grine af et symaskinekort, når man selv skal sy sin kappe. Foto: Simon Staun
Totalt eftersårs- og familiehygge i "Magisk Smykkeværksted". Foto: Simon Staun
De mindste kiggede fascineret på, mens de frivillige lukkede glasbeholderen til de fine smykker. Foto: Simon Staun
Ved indgangen til ”Magisk Smykkeværksted” skal man vælge, hvilke perler og pulver og deslige, der skal i smykkerne. Foto: Simon Staun
De mange frivillige hjælpere har travlt med at lukke de små glas i smykkerne, så indholdet ikke falder ud. Foto: Simon Staun
Albert Kuzcon på fem år koncentrerer sig om at fylde flydende guld i sin glasbeholder. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce