Annonce
Odense

Magiske Dage: Elverpiger vilde med Vinterlandet

Tullia og Miriam Rostrup Christiansen fra Skejby ved Aarhus har tilbragt hele weekenden til Magiske Dage i Odense. Foto: Simon Staun
Søstrene Tullia og Miriam Rostrup Christiansen på 12 og 9 år var fascinerede over Vinterlandskabet på Brandts og i det hele taget begejstrede over alle aktiviteterne til Magiske Dage i Odense.

For enden af fire etagers trappetrin gemmer der sig et stort, blåt skab. Inde i det hænger gamle frakker, tykke pelse og halstørklæder. Det er indgangen til Vinterlandet, som en af de mest besøgte attraktioner til årets Magiske Dage er døbt.

Inspirationen er naturligvis hentet i de mytiske skab fra Narnia-fortællingerne, og tanken om at møde isdronningen får selv store drenge til at skælve lidt, inden de går igennem skabet og ind i et landskab med snedækkede grantræer.

Inde i hjørnet sidder hun så, isdronningen. Hun lokker børnene med slik - turkish delight af alle slags - og kræver, at de står helt stille, hvis de skal smage. Hvis de tager to stykker, bliver de til sten, advarer en ung elverpige i baggrunden. Det er ikke nødvendigt. Ingen børn spiser frivilligt to stykker turkish delight.

Det ultraviolette lys i rummet skaber en uhyggelig stemning, som afbødes med små lanterner, der lyser op i halvmørket. Dem kan børnene tage med sig, mens de går på opdagelse i Vinterlandet, som ansatte på Brandts med vanlig flair har skabt.

Annonce
Seksårige Jessica Hjorth Rasmussen fra Odense var ikke bange for at gå rundt i Vinterlandskabet, fordi hun havde en magisk lanterne. Foto: Simon Staun

Eliksirerne virker

Ved udgangen er to søstre i gang med at tage en selfie ved en fotomaskine. Det er Tullia og Miriam Rostrup Christiansen på 12 og 9 år fra Skejby ved Aarhus. De er på Magiske Dage for første gang med deres mor, Line Rostrup Henningsen, og deres onkel Tomas Rostrup Henningsen.

De har været i fuld sving hele fredagen og har allerede nået at besøge en lang række værksteder, markeder, huler og akademier.

- Vinterlandskabet var virkelig flot, men også lidt uhyggeligt, fordi jeg var bange for, at isdronningen ville stå lige inde på den anden side af skabet. Det gjorde hun heldigvis ikke. Det var en sej oplevelse, fordi vi elsker fantasy, siger lillesøster Miriam.

Fredag var de især glade for besøget i Nordheims Troldmandsakademi, hvor de fik pudset tryllestavsteknikken af.

- Vi lærte meget om formularer, rigtig benstilling og de korrekte bevægelser med tryllestaven, når man skal duellere, siger Tullia tilfreds.

Søstrene, der er klædt ud som elverpiger, har selv fundet på, at de kommer fra den mørke elverslægt og er flygtet.

- Vi havde ikke længere lyst til at være en del af den mørke slægt, derfor ville vi hellere lære den magi, de underviser i på Nordheims Troldmandsakademi. Vi er kommet i pleje hos et troldmandssøskendepar, siger Tullia og peger på sin mor og onkel, der garanterer, at det ikke er sidste gang, elverfamilien er til Magiske Dage.

Næste stop er på Odense Adelige Jomfrukloster, hvor der skal laves eliksirer i en mørk og fugtig krypt.

- Vi har allerede købt enhjørninge-eliksir og nogle krystaller. Vi trak den samme krystal - et fehjerte - hvilket var godt, fordi vi har samme personlighed. Jeg fik også en eliksir mod forstoppelse. Den hjalp, for da jeg havde fået den, var det meget nemmere at lave lort, siger Miriam og bekræfter dermed, at magi findes.

Isdronningen tilbød turkish delight, hvis børnene kunne stå helt stille. Foto: Simon Staun
Onkel Thomas Rostrup Henningsen med Tullia og Miriam under sin beskyttende kappe. Foto: Simon Staun
Hvad gemmer der sig mon bag tøjet inde i skabet, spekulerede de fleste børn på, inden de samlede mod til sig og gik igennem. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce