Annonce
Odense

Magiske belgiere tryllebinder børn

Onsdag eftermiddag fik Jehovas Vidner selskab på Ove Sprogøes Plads, da Boiler Trolls standsede for at underholde med et eliksir-show. Foto: Frederik Nordhagen
Boiler Trolls magiske optog kan opleves ugen igennem i Odenses gågader. Deres imponerende udklædning og udstråling kan få de fleste børn og barnlige sjæle til at drømme sig hen i en anden verden.

Odense: - Bibuuu, bibuuu, piber de fjollede trolde Nyx og Nox, mens de slæber på et rullende skur med en kakkelovn som vedhæng. De vinker og gestikulerer drillende til forbipasserende og fylder godt op i Odenses travle gågader, mens de snakker et vrøvlende sprog.

Med lange elverører, høje hatte og med huden gnedet i kul udgør de "Boiler Trolls" - eller på dansk kedel-troldene. Troldene er sendt til jorden for at redde deres egen magiske verden, og det er tydeligt, at de er på en mission i de odenseanske gader, sådan som de skuer.

Ugen igennem i eftermiddagstimerne og igen i aftentimerne traver de rundt på Kongensgade og Vestergade for til sidst at ende ved Ove Sprogøes Plads. Her laver de et eliksir-show, og interagerer med børnene på pladsen. Endnu senere - klokken halv ni - dukker de op i Flakhaven og laver et ildshow med farverig røg fra deres rullende kakkelovn.

Scenografisk og kostumemæssigt er troldene med deres vogn som taget ud fra film som "The Imaginarium of Doctor Parnassus" eller Tim Burtons "Sweeney Todd".

Nyx og Nox hedder i virkeligheden Cynthia Delriviere og Nicolas Dupuis og kommer fra Belgien. De har optrådt i tre år med deres omvandrende street performance, og er nu i Danmark for første gang.

Troldene Nyx og Nox kan opleves på Kongensgade og Vestergade og Ove Sprogøes Plads torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12.00 til 15.00 og igen fra kl. 18.00 til 20.00. Og i Flakhaven fra klokken 20.30 til 21.00.
Annonce
Troldene Nyx og Nox kan opleves på Kongensgade og Vestergade og Ove Sprogøes Plads torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12.00 til 15.00 og igen fra kl. 18.00 til 20.00. Og i Flakhaven fra klokken 20.30 til 21.00. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Annonce