Annonce
Kultur

Magasinet genåbner med ny bar og bedre udsyn

I den nye bar er der sat lyddæmpende træ op på både bar og paneler, hvilket skulle gøre akustikken markant bedre, fortæller Niels Christian Geil. Foto: Simon Staun
De ansatte på Kulturmaskinen og Magasinet har brugt de seneste måneders nedlukning på at forbedre rammerne på mange parametre. Mest opsigtsvækkende er den nye bar.

Kultur: Der er stadig støv på gulvet og flyttekasser i de fleste hjørner på Magasinet, der har været lukket for publikum siden slutningen af november, hvor det fynske band Fribytterdrømme gav en psykedelisk rocklussing til publikum.

Nedlukningen, der ender med at koste mindst fem måneders koncerter, standup og foredrag, slutter formodentlig 6. maj. Den første koncert på Magasinet er lørdag 14. maj med Liberty, der er Mattias Kolstrup fra Dúnés soloprojekt.


Annonce

Vi har tidligere været nødt til at skrive på vores hjemmeside og billetter, er der var begrænset udsyn på de pladser. Nu kan samtlige på balkonen kigge direkte ned på scenen. Og tilmed se hele scenen og ikke blot hovedet på de optrædende

Niels Christian Geil, faglig leder samt koordinator for program og PR på Kulturmaskinen.


- Vi glæder os helt ubeskriveligt til at åbne dørene for publikum. Vi håber, gæsterne bemærker, at vi har knoklet for at give Magasinet mere sjæl, så man får en bedre helhedsoplevelse og forhåbentlig bliver lidt længere omkring den nye bar. Tidligere har det været lidt for klinisk, så folk har stemplet ud lige efter koncerterne. Med den nye bar håber vi, at publikum bruger hele aftenen på Magasinet, siger Niels Christian Geil, faglig leder samt koordinator for program og PR på Kulturmaskinen.

De ansatte har haft trange kår bag den gamle bar, og de får fremover lettere ved at manøvrere mellem fadølshaner og køleskabe. Hvilket alt andet lige kommer gæsterne til gode.

- Det bliver både sjovere at stå i og bag baren. Jeg er ret begejstret for lysekronerne, som skaber en meget mere hyggelig atmosfære. Alt træet på baren og væggene er i øvrigt lyddæmpende, så det eliminerer også en del støj, der tidligere har irriteret, når her er proppet med mennesker, siger Niels Christian Geil.

Magasinet har fået ny bar, hvor et kuld lysekroner pynter i loftet. Foto: Simon Staun

Den nye bar er det mest åbenlyse bevis på, at de ansatte ikke har siddet på hænderne og ventet på, at det igen er muligt at afholde arrangementer.

- Mine kolleger har forsøgt at bruge tiden på at optimere alt, de kunne komme i tanke om. De har virkelig nusset og pusset. Inde i salen har det betydet, at vi efter mange års tilløb har rådet bod på et problem, som har irriteret mange gæster, siger Niels Christian Geil og viser vej op på anden salen, hvorfra der er adgang til balkonen.

Markant bedre udsyn

Samtlige pladser på balkonens bageste del er hævet. Første række med seks centimeter, anden række med 12 centimeter og så fremdeles. På de bageste rækker er forskellen markant.

- Vi har tidligere været nødt til at skrive på vores hjemmeside og billetter, er der var begrænset udsyn på de pladser. Nu kan samtlige på balkonen kigge direkte ned på scenen. Og tilmed se hele scenen og ikke blot hovedet på de optrædende, siger Niels Christian Geil.

Avisens udsendte er musikredaktør, der ofte har siddet helt oppe i krogen under loftet. Selv om de bageste rækker kun er hævet 36 centimeter, er udsynet umådeligt meget bedre end tidligere. Ikke mindst på allerbageste række, hvor der nu står ekstra høje barstole.

- Det betyder, at vi nu kan tilbyde 500 siddepladser, hvor alle kan se det, de har betalt for. Alle kan ikke sidde helt tæt på scenen, men med de nye niveauer er det knap så surt at sidde i modsatte ende af lokalet, siger Niels Christian Geil.

Det er ikke officielt meldt ud, hvor mange publikummere, der må samles inden døre efter 6. maj. Men han formoder, at det bliver på niveau som i efteråret, hvilket betyder 350 publikummere på Magasinet.

- Vi drømmer selvfølgelig om 500 siddende, som er fuld kapacitet, men endnu bedre er 800 stående, der kan danse løs og svede deres tøj gennemblødt. Men jeg tvivler på, at et stående publikum bliver aktuelt før til efteråret. Hvis det endda kan lade sig gøre.

Annonce

Kultur i mange former

Den kommende måned skal bruges på at rydde op, fylde køleskabe og støve af. Og formodentlig booke endnu flere navne til de kommende måneder, der ud over Liberty byder på koncerter med fynske Patina, Dodo & the Dodos samt Ganger.

- Det er sjovt med Patina, fordi de faktisk optræder både på Posten og Magasinet to dage i streg. Det er ret usædvanligt, men jeg tror, at de har så meget tur i den, at de kan fylde begge steder. Det er i øvrigt tankevækkende, at Fribytterdrømme, som spillede den sidste koncert på Magasinet i november, spiller den første større koncert i byen på Posten 6. maj, siger Niels Christian Geil.

Han fortæller, at Kulturmaskinen og Magasinet fremover vil stræbe efter at præsentere endnu flere koncerter på egen hånd.

- Vi kommer naturligvis til at fortsætte samarbejdet med eksterne arrangører som Live Culture, Tikko og All Things Live, men vi kan se, at der er nogle musikalske lommer, vi selv kan fylde. Magasinet må også gerne være et spillested, hvor man prøver nogle grænser af, og vi har meget på hjerte i den sammenhæng, siger Niels Christian Geil.

Ud over alle de praktiske forbedringer har Magasinet også fået et ny logo, der skal bære kulturhuset ind i nutiden.

- Vi folder gradvist logoet ud de kommende uger. Tanken er, at det skal fremstå imødekommende og alsidigt. Det skulle gerne understrege, at vi er moderne hus, der kan rumme kultur i mange former, siger Niels Christian Geil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce