Annonce
Fyn

Mafiadrama blev optaget på Fyn: Nu genåbner den biograferne i Danmark

Filmen "Kød & Blod" er optaget på Fyn og har Sidse Babett Knudsen i hovedrollen. Det bliver denne film, som skal genåbne de danske biografer, når de fra torsdag atter er åbne for publikum efetr corona-nedlukningen. Foto: Christian Geisnæs
I foråret 2018 blev filmen Kød & Blod optaget på Nordfyn. Nu får det danske mafiadrama dansk biografpremiere, når filmen genåbner biograferne i hele Danmark den 28. maj.
Annonce

Familiens kriminelle levevej bliver hurtigt hverdag for Ida, men det er ikke altid nemt at adskille vold og manipulation fra kærlighed og omsorg. Snart indser Ida, hvad hendes mor i sin tid flygtede fra.

Sådan lyder en del af beskrivelsen på den danske film, Kød & Blod, der skal genåbne de danske biografer torsdag 28. maj.

Udover Sidse Babett Knudsen i en af hovedrollerne spiller den snart 20-årige svendborgenser Sandra Guldberg Kampp en stor rolle.

Og det fynske islæt stopper ikke her. Filmen er optaget primært i Nordfyns Kommune, mens enkelte scener er optaget i Odense og Nyborg kommuner.

Filmen nåede at få lokal gallapremiere i Bogense i marts og international premiere på filmfestivalen i Berlin i februar, men den danske biografpremiere, der var sat til 12. marts, blev udskudt på grund af coronakrisen.

Men nu er premieredatoen sat. Kød & Blod bliver den første danske film de tilbagevendte biografgængere kan se 28. maj.

- Jeg er så glad for, at vi endelig kan sende Kød & Blod ud i de danske biografer. Og jeg håber, at publikum glæder sig lige så meget som os til at komme tilbage til biografmørket, oplevelsen og kulturen, udtaler filmens instruktør, Jeanette Nordahl, i en pressemeddelelse.

En del af optagelserne til "Kød & Blod" fandt i 2018 sted i et parcelhus i Særslev på Nordfyn. Nu er filmen langt om længe klar til premiere i de danske biografer. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce

Krydser fingre for publikum

Kød & Blod er støttet af Det Danske Filminstitut, DR og FilmFyn. Sidstnævntes direktør - Klaus Hansen - glæder sig ligesom Jeanette Nordahl til, at filmen får biografpremiere.

- Tre måneder efter Kød & Blods fynske gallapremiere med 400 mennesker i Bogense, er det med stor glæde og stolthed, at det er en film støttet og optaget på Fyn, der får æren af at genåbne danske biografer, siger han og tilføjer:

- Det er i biograferne, at danske film får deres største indtjening. En indtjening, der skal dække producentens investering og royalties til bl.a. instruktør og skuespillere. På FilmFyn krydser vi derfor fingre for, at publikum vender stærkt tilbage til biografernes mørke – og man kan godt glæde sig til at starte med denne perle af en film, som har stærke kræfter både foran og bag kameraet.

Foruden den danske premieredato har holdet bag filmen offentliggjort, at filmen er udtaget til sommerens filmfestival i Prag, Karlovy Vary International Film Festival.

Sådan så det ud i Særslev i 2018, hvor noget af Kød & Blod blev optaget. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce