Annonce
Udland

Mafiabander står på spring til at berige sig på vacciner

Interpol siger onsdag, at kriminelle netværk planlægger at infiltrere leverandører af vaccine. Det er aktiviteter, der truer almnindelige borgeres sundhed og i sidste ende deres liv. Foto: Dado Ruvic/Reuters
Interpol advarer om, at kriminelle netværk vil forsøge at sælge falske vacciner mod covid-19.
Annonce

Interpol, den internationale politimyndighed, advarer om, at organiserede kriminelle formentlig vil forsøge at berige sig på de nye vacciner mod covid-19.

Det kan være i form af at sælge falske vacciner. Eller at stjæle de ægte varer.

Advarslen kommer på et tidspunkt, hvor flere store medicinalselskaber er i gang med at få godkendt deres vacciner

Interpol, der har hovedkvarter i Frankrig, oplyser, at organisationen har udsendt en global advarsel. Den er sendt til politiet i de 194 medlemslande.

Her opfordres de til at ruste sig mod mafiagrupper og andre netværk af kriminelle, der retter deres aktiviteter mod vacciner mod covid-19. Både fysisk og på internettet.

- Mens regeringer er ved at forberede sig på at rulle vaccinerne ud, så er kriminelle organisationer i gang med at planlægge, hvor de kan infiltrere og forstyrre leverancekæderne.

Det siger Interpols generalsekretær, Jürgen Stock.

- Kriminelle netværk vil også målrettet gå efter intetanende borgere via falske hjemmesider og falske opskrifter på behandling, hvilket kan udgøre en betydelig risiko for deres sundhed og selv deres liv, fastslår han.

Storbritannien oplyste onsdag, at det som det første land giver en nødgodkendelse til at starte vaccinationer mod covid-19.

Det vil ske med den tysk-udviklede vaccine fra Biontech, der produceres af det amerikanske selskab Pfizer.

Interpols afdeling for cyberforbrydelser har fornylig gransket cirka 3000 hjemmesider for apoteker, der sælger ulovlig medicin og andre sundhedsprodukter.

1700 af dem brugte, hvad der betegnes som phishing, for at snyde folk til på deres computere at oplyse om personlige data. Der blev også benyttet andet ondsindet software.

- Det er vigtig at være vågen, at være skeptisk og være sikker, og når tilbud ser ud til at være for gode til at være sande, så er det fordi de er det, advarede Interpol.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce