Annonce
Erhverv

Red en forårsrulle: Tonsvis af skæve ruller fra Daloon skal spises i stedet for at spildes

Daloon i Nyborg laver tonsvis af forårsuller, og af samme grund er der også tonsvis af  "skæverter" imellem. De bliver nu til føde i stedet for biobrændsel. Arkivfoto: Lasse Hansen
Grimme grøntsager og madspildsost får selskab af frasorterede forårsruller

En er for lille, en anden for stor og en tredje for skæv....

Tonsvis af ukurante forårsruller, der enten bliver brugt til biobrændsel eller givet væk, bliver fremover solgt som skæve ruller i Rema 1000.

Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Daloon og Rema 1000, som i 13 år har samarbejdet med Stop Spild af Mad, en forbrugerbevægelse, hvis dagsorden er, at fødevarer  ikke skal lade livet og havne i en affaldscontainer, blot fordi de er lidt uden for nummer.

Annonce

- Daloon har en del forårsruller, som bliver sorteret fra, fordi de enten er skæve, ikke ser ens ud, er for store eller for små. Smagen og kvaliteten er den samme som hos de "pæne" og lige forårsruller, så de er jo alt for gode til at gå til spilde, siger Jonas Garly Sørensen, der er indkøber og kategorichef hos Rema 1000.

Daloon laver tonsvis af forårsruller og regner med, at det nye samarbejde årligt kan redde "livet" for op mod 30 ton miniruller.

- Vi er meget glade for, at alle vores forårsruller nu kommer ud på spisebordet hos danskerne fremfor at blive til madspild, som er et vigtigt fokusområde for os, siger Lars Hansen, der er salgschef hos Daloon.

Tilfredse forbrugere

De frasorterede forårsruller bliver solgt i særlige poser, der deklarerer, at indholdet ikke er snorlige, og de skæve rullers indtog i supermarkedet følger i kølvandet på flere andre skæve fødevarer.

Sådan ser de ud, de nye poser med skæve ruller. Og fordi de er skæve, er der flere i posen, lover parterne. Foto: Stop Spild af Mad


I 2016 flyttede skæve æbler fra Ørbæk Mosteri, Orskov Foods, ind på hylderne, siden er "grimme grøntsager" fra Alfred Pedersen & Søn i Bellinge fulgt efter, lige som madspildsoste fra Them Andelsmejeri har fundet plads i køledisken.

Og danskerne tager vel mod de frasorterede fødevarer, mener Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad.

- En større mangfoldighed på madområdet hilses i dén grad velkommen, siger hun og henviser til en undersøgelse, som bevægelsen har fået Kantar Gallup til at lave.

Undersøgelsen er ikke offentliggjort endnu, men ifølge Selina Juul viser den, at hver anden dansker er positiv over for produkter, selv om de er en anelse skæve.

Annonce

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Torben er stud. bådebygger: - Min drøm er at bygge klassiske træskibe

Odense

James kom hjem til stor 'fuck'-finger malet på garagen: - Det her er ikke bare drengestreger

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem fynske fyrtårne og en øjenåbner i Vollsmose

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce