Annonce
Film

Mads Mikkelsen i lejrskolestemning på fynsk film-set: Vi bliver ikke så fulde mere

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro laver lejrskolestemning på Boltinggaard under optagelserne til Anders Thomas Jensens nye film "Retfærdighedens ryttere", der blandt andet optages på Fyn. Foto: Christian Nordholt
Anders Thomas Jensen laver film på Fyn for fjerde gang. Mads Mikkelsen, Nicolas Bro og Nikolaj Lie Kaas har været med hver gang. Lars Brygmann er for første gang med på en Anders Thomas Jensen-film, og han glæder sig til at opleve lejrskolestemningen.
Annonce

James Bond, Hannibal Lector, Star Wars ... Mads Mikkelsen har efterhånden været med i mange store internationale tv-serier og film og er eftertragtet i hele verden. I disse dag vælger han dog at bruge sin tid på Fyn sammen med Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro og Lars Brygmann. De er nemlig alle med i Anders Thomas Jensens nyeste film, "Retfærdighedens ryttere".

Og der er særligt én grund til, at de alle kunne overtales til at bruge en måned i fynske omgivelser. Den skal findes i filmens instruktør.

- Anders Thomas har været en del af Film Fyn fra starten. Han har haft kæmpe glæde ved at optage her og har fundet fantastiske locations her. Det har også været super sjovt for os at komme væk på sådan en lejrskole, hvor man bliver rystet sammen på en måde, som er meget gavnligt for sådan nogle ensemble-film, fortæller Mads Mikkelsen, der dog ville have sagt ja til filmen, selvom den ikke blev optaget i fynske omgivelser.

Det er nu fjerde gang filmens instruktør, Anders Thomas Jensen, flytter dele af optagelserne til Fyn. Både "De grønne slagtere", "Adams æbler" og "Mænd og høns" er produceret med FilmFyn-støtte. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro har været med alle gangene, og de vil følge instruktøren, hvor end han skulle beslutte at filme.

- Grunden til, at vi arbejder sammen med Anders Thomas, er, at han er talentfuld, skriver fantastiske karakterer og har gode historier. Med ham får man lov til at lave noget, man normalt ikke har mulighed for. Så siger vi ja til den pakke, fordi vi ved, at det bliver solid, forklarer Nikolaj Lie Kaas.

"Retfærdighedens ryttere"

Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

Anders Thomas Jensens nye komedie er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder… og ja, selve livets mening.

Annonce

Lejrskole

Én, der ikke har været med i en Anders Thomas Jensen-film før, er Lars Brygmann. Han har længe haft et ønske om at arbejde sammen med instruktøren:

- Det er lidt sjovt med ham, for han skriver jo også film til Susanne Bier, og jeg har også lavet en film en gang, som Paprika Steen instruerede, som han havde skrevet. Og de er jo anderledes, end når han selv skriver film. Jeg har altid godt kunne tænke mig at være med i én af de film, som han selv skriver og instruerer. Det er bare noget andet. Det er et univers, som jeg ikke ser eller mærker andre steder.

Han suppleres af Nikolaj Lie Kaas.

- Du kan aldrig løbe fra hans universer. En Anders Thomas-film er en Anders Thomas-film. De har sådan et tidsfrit rum, hvor alt kan smides ind.

Desuden har Lars Brygmann set frem til at være en del af lejrskolestemningen.

- Det har været virkelig dejligt, og jeg har glædet mig til det i mange måneder. For mig er det totalt luksus. Der er ikke noget i det, som jeg ikke synes er fantastisk.

Nicholas Bro, der også før har været med i Anders Thomas Jensens film, forklarer, at førhen foregik "lejrskolen" anderledes og suppleres af Mads Mikkelsen:

- Vi er ikke så fulde mere, siger han.

De går endda fornuftigt tid i seng.

- Man går tidligere i seng, så man er udhvilet. Man kan jo ikke klare den der halvanden time mere, som man kunne tidligere, forklarer Nikolaj Lie Kaas og fortæller, at han nu har brug for mere søvn i kraft af, at han er blevet ældre.

Annonce

Fyn er flot

Selvom det primært er på grund af Anders Thomas Jensen, at de store skuespillere har fundet vejen til Fyn, er de alligevel benovede over Fyn som filmsted.

- Det er den naturlige art-direction. Det kommer til at pakke filmen ind i smukke naturbilleder, siger Nicolas Bro, og Lars Brygmann stemmer i:

- Mandag filmede vi i Ringe. Det har altså noget atmosfære, byen og vejene.

Skuespillerne kan godt fornemme, at FilmFyn har eksisteret i mange år og har været involveret i mange film.

- Man kan godt mærke, det ikke er første gang, der bliver lavet film her. Her er gearet til at lave film på et helt almindeligt plan, som hvis man gik ind i et studio i København. Alle ved, hvad det handler om nu. Det er super fedt, forklarer Mads Mikkelsen.

Nikolai Lie Kaas er enig:

- FilmFyn-ordningen er jo fuldstændig fantastisk, og man kan jo se, at der kommer fantastiske film ud af det.

Holdet til "Retfærdighedens ryttere" var i Holsteenhusskoven i tirsdags. Filmen optages flere steder på Fyn, blandt andet også i Ringe. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce